Maandag 8 maart vieren we naar goede gewoonte internationale vrouwendag. Vrouw & Maatschappij afdeling van CD&V Geel maakt van deze dag gebruik om vrouwen die tijdens het afgelopen jaar een bijzondere inzet getoond hebben in de bloemetjes te zetten.

En niet zomaar een bloem. De oranje gerbera werd gekozen omwille van haar vrolijke uitstraling. De bloem is rond en heeft een wollig hart, ze is mooi alleen maar staat ook mooi in een boeket en past bij elke gelegenheid. De bloem is dus sterk en kleurrijk.

Vrouw & Maatschappij Geel is op zoek gegaan naar vrouwen die het afgelopen jaar net in één van die aspecten hebben uitgeblonken. Vrouwen die een verschil hebben gemaakt. Vrouwen die hun talenten kleur hebben gegeven en zich maatschappelijk hebben ingezet.

2020 is een bijzonder jaar geweest. Covid pandemie heeft van ieder van ons geëist om de nodige flexibiliteit aan de dag te leggen. Graag zouden we elke Geelse vrouw hiervoor in de bloemetjes zetten. Laat deze oranje gerbera boeketjes een symbool zijn van dank en trots aan alle Geelse vrouwen die zich genoodzaakt voelden zich in bochten te wringen op welke manier dan ook!

Bedankt vrouwen en denk er aan: WOMEN RULE THE WORLD!

Dit jaar is onze keuze gevallen op 3 Geelse dokters die zich geweldig ingezet hebben, en zich nog steeds inzetten, in de strijd tegen corona. Toeval of niet: het zijn net drie vrouwelijke dokters die de trekkers zijn in Geel!

Het gaat om Liesbeth Van Gestel, Ethel Brits en An Merchie.

Hun inzet:
- Oprichten en ondersteunen van triage centrum
- oprichten en ondersteunen van lokale contacttracing
- Ondersteuning stadsbestuur in adviesverlening bij lokale uitbraken
- ondersteuning woonzorgcentra bij uitbraken
- trekkende rol in het vaccinatie centrum

Voor deze ongelofelijke inzet die de dames dokters getoond hebben en nog steeds tonen, willen wij hen graag in de bloemetjes zetten.