De CD&V van Grobbendonk trekt met een duidelijk programma naar de kiezer. De 70 deelnemers aan één van de 10 werkgroepen deden heel wat voorstellen aan de verantwoordelijken binnen de partij. Hun ingevingen werden neergeschreven in een programma.

Het programma werd voorgesteld op een kaas- en wijnavond. CD&V-fractieleider in de Kamer, Raf Terwingen, zag dat het goed was.  

Schepen Maarten Wouters en raadslid An Janssen zijn blij met het resultaat. Het programma is nog niet volledig maar bevat toch een aantal merkwaardige punten.

Enkele ideeën : een speelbos, een autoluwe zondag, herinrichting op- en afrittencomplex E313, aanleg Finse piste, herstel- en aanleg voetpaden, herwaardering Astridplein, zorg op maat, centrummanagement, kunstenaars zichtbaar maken, meer fietsrekken in centrum en aan de kerk van Grobbendonk en Bouwel, meer openbare toiletten,

CD&V wil ook een MAN (Musea aan de Nete) realiseren. Maarten Wouters: "We willen vier musea op een site samenbrengen:  het diamantmuseum, het fietsmuseum, het archeologisch museum en een nieuw op te richten natuur-historisch museum."