'De laatste maanden werd burgemeester Luc Vleugels het slachtoffer van een lastercampagne op sociale media', klinkt het bij CD&V Heist.  'Bovendien ontvingen zowel hijzelf als zijn familie telefonisch bedreigende en erg beledigende privé-berichten.

CD&V Heist-op-den-Berg en het nationale CD&V-bestuur reageren geschokt op de gebeurtenissen en stellen met klem dat de lasterlijke berichten die verspreid worden helemaal niet stroken met de waarheid.

Ondertussen werden ook juridische stappen ondernomen om dit te stoppen.

Op de laatste bestuursvergadering van CD&V Heist – op – den -Berg verklaarde Luc Vleugels dat hij behalve lasterlijke berichten op sociale media, ook persoonlijk erg bedreigende en bijzonder beledigende berichten moet inkasseren.  

Daarnaast wordt de burgemeester de afgelopen weken tot meer dan tienmaal per nacht gebeld.

Ook zijn naaste familie wordt betrokken in de reeks beledigende en bedreigende telefoons en berichten. De Heistse CD&V-bestuursploeg en CD&V-nationaal zijn bijzonder geschokt door de manier waarop de burgemeester en zijn familie worden belaagd.

“Een lastercampagne met persoonlijke bedreigingen en beledigingen van deze omvang hebben absoluut niets meer te maken met het vrij uiten van een mening maar zijn duidelijk bedoeld te schaden en te belagen”, zo klinkt het.

“Onnodig te zeggen dat het in de hele reeks berichten op facebook om puur ‘fake news’ gaat, gaande van bedrieglijke voorstellingen van zaken tot compleet uit de lucht gegrepen verhalen die niets met de waarheid te maken hebben.

CD&V wenst dan ook de laster die online verschijnt, samen met de belaging, de bedreigingen en beledigingen aan het adres van de burgemeester, op de meest krachtige wijze te veroordelen.

Zowel het lokale als het nationale CD&V-bestuur staan pal achter de burgemeester en de nodige juridische stappen werden reeds ondernomen tegen deze beschadigende en belagende campagne die ondertussen al meer dan drie maand aanhoudt”, aldus CD&V-Heist-op-den-Berg.

Luc Vleugels is burgemeester van Heist-op-den-Berg sinds 2007. Vanaf januari 2022 wordt hij opgevolgd door huidig schepen (ex-doelman) Jan Moons (N-VA), die de resterende 3 jaar van de legislatuur burgemeester wordt. 

Geruchten circuleren in Heist dat een bekende politieke partij zowat 'trollen' op sociale media stuurt om personen/verenigingen of groepen met fake news te schaden.