Woensdagavond nodigt CD&V de Herentalsenaren uit op de nieuwjaarsreceptie. Gastspreker is Wouter Beke. Mogelijk maakt voorzitster Mia Snoeys-Hermans woensdagavond de lijsttrekster van haar partij bekend. Zeker is dat niet. CD&V is volgens haar een team.

Wie trekt de lijst van CD&V bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen?

Die vraag houdt  een deel van Herentals bezig. Logisch zou zijn dat schepen Ingrid Ryken dat zou doen. Ze trok in 2005 de lijst, deed dat met succes en leverde als schepen van cultuur een mooi parcours af.

Minstens even sterk, ook vrouw, is schepen van landbouw Mien Van Olmen uit Noorderwijk. Ze ontgoochelt nooit, haalt eveneens hoge stemmenscores, zelfs voor de provincie.

Een echt luxeprobleem dus. Tussen beide dames komt op de lijst van de CD&V zeker Fons Michiels, OCMW-voorzitter. Voor de naam van lijstduwer gokken we op Peter Bellens, bestendig gedeputeerde.

Maar de CD&V heeft nog veel andere kandidaten.  Trekt voorzitster Mia Hermans woensdagavond het mistgordijn op?  De nieuwjaarsreceptie van de CD&V is woensdagavond om 19 uur in de Lakenhal.

Iedereen welkom. Je mag ook de 'wenskaart' die recent in de bus viel, meebrengen.

Wouter Beke is gastspreker.