Herentals geniet van het unieke gegeven dat de Kempense Heuvelrug ons historisch centrum omarmt, terwijl de vallei van de Kleine Nete het historisch centrum zelfs dooradert.

Mien Van Olmen schepen : "We ontwikkelden de afgelopen jaren en mooie, inspirerende visie over het begijnhofpark en haar wijde omgeving. De kinderen genieten al volop van het speelbos, weldra worden de paden en de speelweiden in het park ook opengesteld. Dit voorjaar nog wordt het knuppelpaadje vernieuwd voor de wandelaars. En recent werden de missing links tussen maasloop, hellekensloop en vistrap hersteld."

Rutger Moons: "Hartje Herentals ontwikkelt zich dus langzaam maar zeker tot een groene long in het verdichte stadcentrum, geënt op de grote natuurlijke parels, met ruimte voor natuurontwikkeling, spelen en genieten! Nu komt het Spaanshofpark aan de beurt. Ook hier ligt een enorm potentieel om de speelkwaliteit te verhogen door nog meer verbondenheid met de Kleine Nete en de aanwezige natuurwaarden.

Een beekje doorheen het park met waterspelelementen, een blote voetenpad doorheen het gebied, ruimten voorzien waar de kinderen kunnen ravotten en de jongeren kunnen chillen, ... allemaal mooie ideeën die ik alvast zal aanbrengen in het participatietraject.

We hebben alle troeven in handen om de mooiste, kind-vriendelijkste en groenste stad van Vlaanderen te worden, dit is de weg vooruit voor Herentals.'  (pb)