Na het aanduiden van de schepenen en hun bevoegdheden heeft CD&V Kasterlee nu ook de OCMW-mandaten toegekend.

Eerder deze week werd reeds bekend dat Walter Van Baelen voorzitter blijft van het OCMW. Naast Walter zal de CD&V-fractie ook de volgende personen voordragen voor een OCMW mandaat.

Sylvie van Hasselt werd verkozen als gemeenteraadslid maar geeft de voorkeur aan het OCMW om daar werk te maken van een aantal van haar politieke stokpaardjes. Het gaat onder meer over een sterk en vooruitziend seniorenbeleid, zorg aan alle hulpbehoevenden en solidariteit. Sylvie zal rond het seniorenbeleid vanuit het OCMW nauw samenwerken met de schepen bevoegd voor het seniorenbeleid.

Ook Peggy De Busser die als eerste opvolger de kans kreeg naar de gemeenteraad te gaan, kiest resoluut voor het OCMW. Ze is werkzaam is in de sociale sector en wil graag mee het sociaal beleid in Kasterlee, Lichtaart en Tielen mee vorm geven.

Dirk Van Peer die al heel wat ervaring opbouwde in het OCMW kan zijn werkzaamheden ook de volgende 6 jaar verder zetten.

Bij de nieuwkomers zijn ook Nick Stevens en Marleen Verbeek. In functie van afspraken met een andere fractie zal CD&V ook Monique Van Gilsen-Hens voordragen voor een mandaat van 3 jaar.

Met deze 6,5 mandaten zullen de drie deelgemeenten de volgende jaren goed vertegenwoordigd zijn en krijgt het OCMW raadsleden die sociaal bewogen zijn en een bewuste keuze maken voor het OCMW/Sociaal Huis.