De voorbije weken heeft CD&V-Kasterlee geregeld nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 bekendgemaakt. We zijn blij dat we met Pascale Puts (°16/06/1967) onze 25e kandidaat kunnen bekendmaken. Onze lijst is volledig, met 12 vrouwen en 13 mannen.

Het is een gezonde mix van jongeren die nog studeren tot senioren die al vele jaren aan de kar trekken van de seniorenbeweging. Een ploeg met mensen uit de drie dorpen, met en zonder politieke ervaring, maar wel allemaal stevig geworteld in het sociale weefsel van Kasterlee, Lichtaart en Tielen.

Pascale Puts groeide op in een grote familie in Lichtaart. Ze studeerde kantoorwerken en is vandaag werkzaam als buschauffeur bij De Lijn. Het kan dan ook niet verbazen dat ze veel belang hecht aan goed en toegankelijk openbaar vervoer.

Ze is veel op de baan en heeft dus een goed zicht op verkeerssituaties en mobiliteit. Pascale is een echte dierenliefhebber en is onder meer actief als vrijwilliger bij LRV (ruitervereniging) Lichtaart. Ze is graag creatief in de keuken en houdt van bloemschikken.

In de lokale politiek is Pascale geen nieuwkomer. Ze zetelt momenteel als onafhankelijk raadslid in de OCMW-raad. Ook in de toekomst wil ze zich inzetten om in onze gemeente armoede aan te pakken.

Ze wil ook inzetten op activering van werklozen en van personen met een arbeidshandicap om iedereen kansen te geven maximaal aan onze samenleving te participeren.

"Pascale is de tweede onafhankelijke mandataris die in het verleden op een andere lijst opkwam en nu de stap zet naar de CD&V-ploeg," zegt burgemeester en lijsttrekker Ward Kennes.

"Deze mandatarissen hebben de afgelopen jaren gezien hoe wij in Kasterlee aan politiek doen: deskundig, met een lange termijnvisie, in dialoog met inwoners en verenigingen, met respect voor andere meningen en met heel veel intern debat. Dat werkt en trekt mensen aan die zich echt willen engageren voor een succesvol beleid in dienst van onze bevolking," besluit Ward Kennes.