CD&V Kasterlee heeft het dossier Rulheyde terug op de rails gezet. Op dinsdag 27 oktober wordt aan de gemeenteraad het nieuwe lastenboek voor het speelpaviljoen in de Rulheyde voorgelegd. Eerder dit jaar moest een aanbestedingsprocedure worden stopgezet omdat de ingediende prijsoffertes allemaal ver boven het voorziene budget zaten.

CD&V Kasterlee wil het dossier Rulheyde nu opnieuw alle kansen geven. Er wordt een budget voorzien van maximaal 300.000 euro voor ontwerp en uitvoering. Het lastenboek bevat een aantal minimum eisen, zoals:

- een overdekte speelruimte voor ongeveer 50 kinderen

- een animatorenhoek, EHBO lokaal

- toiletten voor dames, heren, kinderen en mindervaliden

- een binnen-en een buitenberging

- een eenvoudige kitchenette

De totale oppervlakte mag ongeveer 200 vierkante meter bedragen.

De biedingen worden tegen 7 december verwacht. Ze zullen beoordeeld worden op basis van de prijs, hun inpassing in de omgeving, de functionaliteit en duurzaamheid. Omdat wij veel belang hechten aan inspraak en overleg zal een afvaardiging van de jeugdraad en van de Speelvogels mee de ingediende voorstellen mogen beoordelen.

"Volgend jaar bestaat speelpleinwerking De Speelvogels 10 jaar", zegt schepen Griet Noyens, als schepen van jeugd de bezieler van het project. "CD&V Kasterlee hoopt dat we dit kunnen vieren met de opening van een gloednieuw speelpaviljoen op domein Rulheyde".