U bent hier

'CD&V-lijst met 6 sterke twintigers voor de gemeenteraadsverkiezingen'

Heist op den Berg
15.05.2018 - 09.16u
Door: Mark Jaspers

Dag op dag 5 maanden voor de verkiezingen is de kandidatenlijst van CD&V Heist-op-den-Berg voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 bijna klaar. CD&V heeft al 33 kandidaten een plaats gegeven op de lijst en onderhandelt nog over de laatste twee.

De uiteindelijke lijst zal bestaan uit 18 mannen en 17 vrouwen.

CD&V zocht en vond kandidaten met verschillende professionele achtergronden, met een ruime kennis en ervaring binnen allerlei domeinen, met heel diverse hobby's, van alle leeftijden en keurig verdeeld over de zes deelgemeenten van Heist-op-den-Berg. Op die manier zal elke Heistenaar zich ongetwijfeld makkelijk kunnen terugvinden in de lijst.

Enkele opvallende weetjes over de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen:

Zes sterke twintigers engageren zich in de CD&V ploeg en ze zorgen voor een verjonging in de partij.

In de top tien staan drie gloednieuwe kandidaten.

De helft van de kandidaten heeft al uitgebreide politieke ervaring, doch ook de politieke nieuwelingen zijn stuk voor stuk mensen met een uitgesproken maatschappelijk engagement en dus gekend en onderlegd.

Luc Vleugels: "Dit is ongetwijfeld één van de sterkste, meest ambitieuze lijsten die CD&V-Heist-op-den-Berg ooit heeft samengesteld. Een gedurfde mix van politiek vakmanschap en uitgesproken, vernieuwende profielen".

Zoals eind vorig jaar al werd bekend gemaakt, zal burgemeester Luc Vleugels opnieuw de lijst trekken. Carl Verelst duwt en ook alle huidige CD&V-schepenen plus de gemeenteraadsvoorzitter zijn te vinden op prominente plaatsen.

De speerpunten waarmee CD&V naar de verkiezingen zal trekken, worden later nog bekend gemaakt.

De volledige lijst zal 27 mei voorgesteld worden tijdens het CD&V ontbijtbuffet. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto