Voorbij de generatiekloof: CD&V Herentals deed dinsdagavond inspiratie op bij trendwatcher Herman Konings.   CD&V Herentals wilde een brug slaan tussen verschillende generaties op één boeiende en aangename avond. En daar slaagde de afdeling in met de organisatie van een uiteenzetting van Herman Konings .

Babyboomers en babybusters

In een sfeervol aangeklede oude legerhal op golfdomein Witbos onderhield de spreker zo’n 150 geïnteresseerden van alle leeftijden over de verhouding tussen ‘babyboomers’ en ‘babybusters’.  

Konings ziet op termijn de generaties dichter bij elkaar komen. De ‘boomers’ (+50) komen zachtjes terug van hun consumptiedrang en vinden zo aansluiting bij de ‘busters’ (30-ers en 40-ers)), die houden van deeleconomie en denken op lange termijn.

Millenials en drie generaties samen op reis

Anderzijds zie je de Millennials (18-30) weer tijd maken voor analoge bezigheden als naaien, breien en vinylplaten beluisteren.  “Ook zie je weer drie generaties samen op reis gaan”, schetste Konings een generatie-overbruggend perspectief.

Het publiek, dat vragen en opmerkingen mocht afvuren, zag er positieve signalen in voor het verenigingsleven, dat vaak moeizaam op zoek is naar nieuw bloed.

Achteraf werd door jong en oud nagepraat bij een hapje en een drankje.

verslag en foto's: Tom Reyniers/Nnieuws.be