U bent hier

CD&V Olen kiest Sander Verboven als opvolger van schepen Marc T'Syen

Olen
03.09.2020 - 16.59u
Door: Herman Gezelle

CD&V Olen heeft Sander Verboven aangeduid als opvolger van schepen Marc T'Syen. Die laatste kondigde zo'n twee weken geleden zijn politiek afscheid aan na een carrière van 20 jaar. De combinatie werk, privé en politiek was niet langer haalbaar.

Sander Verboven is een jonge twintiger die zeer actief is in het Olense jeugdwerk. Tijdens de recentste verkiezingen behaalde hij 313 voorkeurstemmen.

Sander legde tijdens de gemeenteraad van 2 september de eed af als schepen ter vervanging van Marc T'Syen. In de gemeenteraad wordt Marc T'Syen als raadslid opgevolgd door Henk Vleugels.

Door de komst van Sander Verboven als nieuwe schepen worden de bevoegdheden binnen het college ook herzien. Sander wordt als derde schepen bevoegd voor ruimtelijke ordening, patrimonium, landbouw & dierenwelzijn.

Ook jeugd en toerisme, twee bevoegdheden die eerst tot het takenpakket van eerste schepen Ellen Deswert (CD&V) behoorden, voegt hij toe aan zijn lijstje.

Ellen Deswert neemt bijkomend openbare werken voor haar rekening bovenop haar andere bevoegdheden mobiliteit, kerkelijke aangelegenheden, senioren en verenigingen. (pp) Foto Jolien Baeke / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto