De CD&V hield maandagavond in hotel Karmel in Herentals een thema-avond rond mobiliteit en verkeersveiligheid. Opnieuw een gelukte avond want de gastsprekers Jef Van den Bergh en Kris Peeters vulden mekaar wonderwel aan.

Kris Peeters bracht als 'mobiliteitsfilosoof' de aanwezigen een aparte kijk op de mens en zijn wagen. Hij brak o.a. een lans om centra van steden, dus ook het centrum van Herentals  verkeersvriendelijk te maken voor o.a. bejaarden en kinderen.

De stationsomgeving moet voor de stad Herentals een soort van visitekaartje zijn. Wie uit de trein stapt, moet volgens Peeters goesting krijgen om naar het centrum te gaan.

Dat centrum heeft volgens hem heel wat troeven voor winkelwandelplezier.

Federaal volksvertegenwoordiger Jef Van den Bergh  trok vooral de theoretische toer op en verduidelijkte het beleid dat de CD&V op het vlak van verkeer, mobiliteit en de aanpak van risicogroepen wil hanteren.

Over het al dan niet verkeersvrij maken van het centrum, de aanwezigheid van grote bussen, grote winkels in het centrum.

Schepen van ruimelijke ordening Mien Van Olmen (CD&V) gaf antwoord op vragen rond lokale situaties. "De stopbordjes aan de kruispunten op de Grote Markt waar de voorrang is gewijzigd worden geëvalueerd. De minimumafmetingen zijn wettelijk maar de bordjes zijn moeilijk zichtbaar.
De brede groeven tussen de kasseien zullen nog ingevoegd worden."

Noot : De aangekondigde zondagnamiddag met Guido Belcanto in The Max vervalt. Belcanto vertoeft dan in het buitenland. De Jong CD&V probeert nog een andere artiest voor zondag 29 april vast te leggen.