U bent hier

CD&V-raadslid Ludo Adriaenssen stapt uit politiek

Vorselaar
14.05.2018 - 16.39u
Door: Herman Gezelle

Gewezen schepen Ludo Adriaenssen (CD&V) is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen geen kandidaat meer. Op de vernieuwde website van CD&V Vorselaar staat Ludo Adriaenssen niet meer in het lijstje met mandatarissen. Hij was en is nochtans trouw aanwezig tijdens de gemeenteraadszittingen.

Ludo Adriaenssen was zowel in 2006 als in 2012 lijsttrekker. In 2006 won CD&V de verkiezingen en Adriaenssen en Lauwereys werden schepen in een coalitie met ActieV.

In 2012 pakte burgemeester Lieven Janssens met ActieV de absolute meerderheid en was CD&V plots niet meer nodig om te besturen.

"Na die uitslag heb ik onmiddellijk aangegeven dat ik de lijst geen derde keer zou trekken, maar dat de partij nog wel op mij kon rekenen in de fractie en als steun op de lijst", zegt Adriaenssen. 'Als je als grootste politieke oppositiepartij niet de ambitie hebt om een waardig alternatief voor het huidige bestuur aan de kiezer aan te bieden, dan hoeft het voor mij niet. Nog eens 6 jaar in de gemeenteraad zetelen voor de zitpenningen, hoeft voor mij echt niet.'

Een officiële breuk is er (nog) niet. (la-pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto