CD&V Herentals zegt weloverwogen 'Neen' tegen de komst van 3 windmolens in Hoevereveld op de wijk Molekens. Volgens de CD&V zijn er een aantal noodzakelijke veiligheidsregels niet gerespecteerd.



CD&V Herentals zegt weloverwogen NEE tegen het windmolenproject op Hoevereveld!

CD&V Herentals stelt vast dat het windmolenproject op Hoevereveld niet voldoet aan enkele essentiële voorwaarden. De inplanting van de molens respecteert de wettelijke afstand ten opzichte van de school “De Leertuin” niet. Ook het verhoogd veiligheidsrisico door de geplande Fluxysleiding is niet verwerkt in het voorgesteld project. CD&V besluit dan ook dat, met de komst van deze 3 molens, de veiligheid van de buurt niet langer kan gegarandeerd worden.

Op Hoevereveld, het buffer- en landbouwgebied tussen de woonwijk Molekens en de snelweg E313, loopt momenteel een aanvraag voor de bouw van 3 windmolens.

Tijdens de twee inspraakrondes voor de milieu- en de bouwvergunning hebben buurtbewoners massaal hun bezorgdheid geuit. Ze vrezen dat, door de inplanting van deze 3 molens, hun veiligheid en leefkwaliteit in het gedrang zullen komen. Momenteel loopt nog een derde inspraakronde over een bijkomende veiligheid- en geluidstudie.

Mien Van Olmen: “CD&V Herentals is een bestuurspartij die met de nodige ernst de aanvraag voor de inplanting van windmolens op Hoevereveld heeft bestudeerd. We springen niet op de tafel en zwaaien niet met de zwarte vlag bij het eerste signaal van burgerprotest. Maar evenmin leggen we de veiligheid en leefkwaliteit van onze inwoners naast ons neer om ons een “groen” imago aan te meten. Een delegatie van CD&V Herentals bracht een plaatsbezoek aan een gelijkaardig project en sprak er met omwonenden en de burgemeester.”

Mien Van Olmen: “Na grondige studie van het dossier en van de verzamelde adviezen en bezwaren blijkt dat het project Hoevereveld niet aan alle opgelegde voorwaarden voldoet. Het verhoogd veiligheidsrisico ten gevolge van de geplande fluxysleiding is nog niet uitgeklaard. Bovendien moet om veiligheidsredenen ten opzichte van kwetsbare instellingen een verhoogde afstand van 500 meter gerespecteerd worden. De nieuwe leslokalen van school de Leertuin in het voormalige parochiehuis Sint Janneke liggen binnen deze 500 meter grens. Er is dus niet voldaan aan essentiële voorwaarden voor een veilige realisatie van het project. CD&V Herentals zegt dan ook duidelijk nee tegen het plan!”

Wel blijft CD&V Herentals onverminderd voorstander van de verdere ontwikkeling van groene energie. CV&V Herentals wil dan ook actief mee zoeken naar geschikte locaties waar groene energie de veiligheid en leefkwaliteit van onze inwoners niet in het gedrang brengt.