Iets meer dan vier maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen is de lijst van CD&V Westerlo bijna compleet. 'Eerder al raakte bekend dat oud-schepen Maurice Van Hemelen terugkeert in de Westelse politiek en dat OCMW-voorzitter Clyde Tai-Apin zal opkomen bij CD&V', zegt voorzitter John Verbraeken. 'Vandaag geeft de partij meer details vrij over de verdere samenstelling van de lijst.

Verbraeken is een tevreden man: "Burgemeester Guy Van Hirtum zal onze lijst op 14 oktober opnieuw aanvoeren. Guy neemt deze verantwoordelijkheid voor de vierde keer op zich, en is daarmee uiteraard kandidaat om zichzelf op te volgen als burgemeester van onze prachtige gemeente.

"Ook schepenen Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters en Tinne Wuyts, gemeenteraadsvoorzitter Evelien Belmans en gemeenteraadsleden Harri Verbraecken, Lowie Thys en Winny Van Calster zijn op de CD&V-lijst terug te vinden. "Zij zijn de fundamenten waarop onze lijst gebouwd is", weet Verbraeken.

Alle deeldorpen goed vertegenwoordigd
"De afgelopen weken en maanden hebben we met heel onze partij naarstig gewerkt aan een evenwichtige lijst met nieuwkomers uit alle windstreken van onze gemeente", vult huidig burgemeester en lijsttrekker Guy Van Hirtum aan.

"We zijn in elk deeldorp van Westerlo op zoek gegaan naar kandidaten met een grote sociale inzet en het hart op de juiste plaats. Het zijn stuk voor stuk mensen die zich met heel veel enthousiasme en kennis willen engageren in de lokale politiek." De komende weken worden al de nieuwe kandidaten voorgesteld.

Wervelende gemeente
Nog voor de zomervakantie wordt de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma.

"Bij de opmaak van ons programma gingen we onder meer aan de slag met de resultaten van de bevraging die we in het voorjaar organiseerden.", legt voorzitter John Verbraeken uit. "Voor onze partij is inspraak van de burgers heel belangrijk, en we houden dus maximaal rekening met de bekommernissen en ideeën van de inwoners van Westerlo."

www.westerlo.cdenv.be