De CD&V van Westerlo trekt ondanks enkele vertrekkers met een sterke lijst naar de kiezer. Burgemeester Guy Van Hirtum wil verder doen.

'CD&V-Westerlo is trots een evenwichtige lijst aan de kiezer te kunnen voorleggen. Evenwichtig op volgende punten:

- Vernieuwing. De lijst bestaat uit ervaren kandidaten maar werd ook vernieuwd. Ten opzichte van 2006 staan er 10 nieuwe kandidaten op de lijst waarvan 8 kandidaten nog nooit meededen aan verkiezingen;

- Verjonging. 2 van de nieuwe kandidaten, Evelien Belmans en Philip Carens, zijn twintigers. Evelien Belmans staat bovendien op de tweede plaats;

- Vertegenwoordiging van alle leeftijden. Alle leeftijdscategoriën zijn vertegenwoordigd op de lijst;

- Vertegenwoordiging van alle deeldorpen. Gelijke vertegenwoordiging van alle deeldorpen volgens het aantal inwoners;De twee uittredende schepenen die zich niet meer verkiesbaar stellen, steunen deze lijst uitdrukkelijk:

Maurice Van Hemelen:

“Sinds 1970 actief bij de Gemeentelijke Seniorenraad, als hoofd van de Sociale Dienst van het OCMW en de laatste 6 jaar als schepen heb ik mij een hele carrière ingezet voor de inwoners van Westerlo. Een mooie periode waarvoor ik iedereen wil danken. Dit jaar werd ik 65 en heb ik lang getwijfeld of ik aan de kiezer opnieuw het vertrouwen zou vragen. Toen duidelijk werd dat twee geboren en getogen Westelse jongeren zich kandidaat wilden stellen bij CD&V heb ik de moeilijke beslissing genomen om dit niet te doen. Evelien Belmans en Philip Carens zijn twee enthousiaste jonge kandidaten die het beste voor hebben met ons mooie dorp en gemeente. Zij verdienen alle kansen en krijgen, net zoals andere kandidaten, alvast mijn steun.”

Roger Vrindts:

“24 jaar lang was ik actief in de Westelse politiek waarvan de laatste 18 als schepen. Bedankt daarvoor. In deze periode heb ik mij steeds ingezet voor het welzijn van de inwoners van gans Westerlo en mijn eigen dorp Voortkapel. Dat was een mooie maar niet altijd even gemakkelijk opdracht. Al enige tijd had ik besloten om mij niet meer kandidaat te stellen bij deze verkiezingen zodat ik straks mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen eindelijk de aandacht kan geven die ze verdienen. Ik neem met een gerust hart afscheid van de actieve Westelse politiek omdat goede opvolging is verzekerd in Westerlo maar in het bijzonder in Voortkapel. Ik steun dan ook nadrukkelijk de Westelse CD&V kandidaten.”

Foto boven  : Guy Van Hirtum huidig burgemeester - de fotos van de andere kandidaten vind je in de fotogalerij,  met o.a. onze N-sterfotograaf Staf Kodak Kempenaers.