CD&V Westerlo stelde gisteren haar nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.

Annelien Beheydt uit Westerlo-centrum

'Annelien Beheydt is 25 jaar en woont in Westerlo-centrum. Ze werkt als zelfstandig logopediste in een groepspraktijk in Tremelo.

Het grootste deel van haar vrije tijd besteedt Annelien aan Chiro. 7 jaar lang was ze leidster bij Chiro Kreato en momenteel is ze nog actief als groepsleiding bij gewest Kwarekken. Daarnaast speelt ze al enkele jaren toneel bij de Tongelse toneelgroep Podium 82.

Door haar verantwoordelijkheden bij de Chiro heeft Annelien nog veel contact met de Westelse jeugd. Omdat ze weet wat er bij hen leeft, wil ze voor de jeugd een stem zijn om hen alle kansen te blijven bieden in Westerlo, zodat ze zich verder kunnen blijven ontwikkelen in onze parel van de Kempen.

Tot slot wil Annelien aan de jongeren bewijzen dat politiek zeker niet saai hoeft te zijn. Door hen duidelijk te maken dat er geluisterd wordt naar hun ideeën en voorstellen, hoopt ze er zo mee voor te zorgen dat politiek een 'hipper' imago krijgt.

Paul Helsen uit Voortkapel

'Paul Helsen is 56 jaar, getrouwd met Christel Schoors, vader van 2 kinderen en ondertussen ook al een fiere opa van 2 kleinkinderen. Hij is afkomstig van Zoerle-Parwijs, maar woont al meer dan 30 jaar in Voortkapel.

Paul werkt bij CM waar hij verantwoordelijk is voor de dagelijkse werking in de regio Westerlo, Herselt, Hulshout en Geel. Zijn hobby's zijn wandelen, fietsen, tennissen, kamperen en voetbal kijken.

Het verenigingsleven in onze gemeente ligt Paul nauw aan het hart, omdat het precies deze verenigingen zijn die zorgen voor de nodige verbondenheid. Het beste bewijs daarvan is het feit dat Paul nog actief is als voorzitter van ZVC Geel-Zwart en de beheerraad van het Gildenhuis in Westerlo, als bestuurslid van Samana, CM, Beweging.net en de sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen, en als lid van KWB en TC Voortkapel.

Daarnaast wil Paul zich nu ook heel graag engageren om mee te werken aan het gemeentelijk beleid. Vanuit zijn werkveld merkt hij dat er nog noden zijn die hij de volgende 6 jaren bespreekbaar wil maken.

De domeinen die hem daarbij het meest aanspreken zijn welzijn en gezondheid, (sociale) huisvesting, mobiliteit en zorg.
Paul is bovenal een zeer tevreden inwoner van onze gemeente omwille van alles wat hier te beleven valt, en al het goede dat er de voorbije jaren gerealiseerd werd.'

Lief Van Dingenen uit Heultje

'Lief Van Dingenen is gehuwd met Harry Plettinx met wie zij al 41 jaar in Heultje woont. Lief is oorspronkelijk afkomstig van Tongerlo. Samen hebben ze 4 kinderen en 7 kleinkinderen.

Deze bloemen zijn bestemd voor al de vrijwilligers, verenigingen en voor iedereen die zich belangeloos inzet voor anderen in onze gemeente. Vrijwilliger zijn vraagt inzet maar is tevens een verrijking voor jezelf. Verenigingen brengen mensen samen, zij zijn onmisbaar voor de dynamiek in een gemeente. Zij verdienen allen onze steun en respect.

Als senior, moeder en oma, wil Lief haar steentje bijdragen voor een zorgzame gemeente, niet alleen voor onze senioren, maar ook voor alle jonge gezinnen. Zij zijn onze toekomst. Denk daarbij aan crèches, kinderopvang, betaalbare bouwgronden, enz..

De vergrijzing neemt alsmaar toe, nieuwe uitdagingen wachten, thuisopvang of bejaardenwoningen die maken dat we in ons dorp kunnen blijven wonen. Het langer werken maakt dat we steeds minder een beroep zullen kunnen doen op "jong gepensioneerde" vrijwilligers .

Voor Heultje vindt Lief het mobiliteitsprobleem zeer belangrijk. Gezien het probleem zich niet alleen hier stelt dringt overleg met de buurgemeenten, de provincie en het gewest zich op.

Maar vooral wil ze luisteren naar de mensen, voelen wat er leeft in je dorp, je gemeente. Proberen de mensen te begrijpen, zij zijn het kloppend hart van je dorp en samen naar oplossingen zoeken. Enkel op die manier kan je wonen in een dorp dat je een thuisgevoel geeft, waar mensen zorgzaam met elkaar omgaan.

Dat alles zegt ze niet zomaar. Lief zet zich al meer dan 30 jaar in als vrijwilliger bij diverse organisaties waardoor ze de nood heeft gevoeld om gesteund te worden door familie, vrienden, verenigingen en de gemeente.

Lief was vrijwilliger bij onder meer:
oudercomité basisschool Heultje; basiseducatie Geel , Westels Atelier en Ziekenzorg Heultje en is nog steeds actief bij: KVLV Heultje (waarvan 16 jaar voorzitter).'

www.westerlo.cdenv.be
https://www.facebook.com/cdenvwesterlo/