U bent hier

CD&V zakt weg in Hoogstraten, enorme sprong voor Vlaams Belang in Westerlo (3)

Herentals | Kempen regio | Mol | Neteland | Westerlo
26.05.2019 - 20.17u
Door: Herman Gezelle

In Westerlo zijn alle 62 stembureaus geteld. N-VA blijft er de grootste partij met 28%, maar ook hier maakt Vlaams Belang een grote sprong met een totaal van 26,2%. Ook in het Vlaams parlement komen dezelfde evoluties voor.

Eenzelfde scenario voltrekt zich in Arendonk na 30 van de 38 getelde bureaus, al neemt N-VA daar nog steeds een grote afstand. Vlaams Belang gaat er 15,8% op vooruit.

Een fikse stijging voor Vlaams Belang is ook in het kanton Turnhout te merken, met 16,5%. De partij nadert na 50 van de 64 getelde bureaus dichtbij koplopers N-VA, dat 10,8% van de stemmen moet afgeven. In het Vlaams parlement speelt zich eenzelfde scenario af.

In Hoogstraten zijn intussen alle 34 stembureaus geteld. Vlaams Belang gaat er 15,1% op vooruit en springt over CD&V en Open Vld naar de tweede plaats, N-VA blijft er wel de grootste met 30,9% maar moet 8,7% inboeten. Voor het Vlaams parlement ziet CD&V met volksvertegenwoordiger Tinne Rombouts een verlies van boven de 11% en de partij wordt ingehaald door Vlaams Belang en Open Vld.

N-VA ziet in Herentals Vlaams Belang dichterbij komen na 70 van de 94 getelde bureaus, maar houdt met 28,2% nog maar 6,6% overschot op de partij van voorzitter Tom Van Grieken. Ook CD&V krijgt hier net als in het Vlaams parlement de zwaarste klappen en verliest telkens rond de 10% aan stemmen.

In Mol brengt de aanwezigheid van fractievoorzitter Servais Verherstraeten na 60 van de 91 getelde bureaus weinig zoden aan de dijk voor CD&V, ze gaan er minstens 6% op achteruit en moeten N-VA en Vlaams Belang voor zich dulden. Ook hier gaat Vlaams Belang er voorlopig meer dan 16% op vooruit in beide stemmingen. (bron GVA)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto