De centra voor volwassenenonderwijs (CVO) HIK uit Geel en DTL uit Herentals gaan 'samen groeien'.  De schaalvergroting uit deze fusie tot grootste CVO van de Kempen gaat enkel maar voordelen met zich mee brengen. Dat kondigden beide directeuren vandaag aan.

'De Vlaamse overheid legt de CVO's vanaf 1 september 2019 een schaalvergroting op, om zo aan zichtbaarheid en slagkracht te winnen', weet Jan Michielsen, adjunct-directeur DTL Herentals. 

'Maar tegelijk koppelt de overheid daar de nodige financiering aan. Omdat de CVO's HIK en TISJ (Technisch Instituut St.-Jozef) uit Geel en DTL uit de Kerkstraat Herentals al langer op het terrein samenwerken, gaan we voortaan samen onder één noemer.

De overkoepelende naam wordt daarbij HIK. Die term staat dan niet langer voor Hoger Instituut der Kempen, maar kan voor elke cursist een andere invulling krijgen met termen als hedendaags, helder, innovatief, individu, kwaliteit en krachtig.

Het centrum in Herentals blijft omwille van de lokale naambekendheid wel verder opereren als DTL.

De samensmelting is nu goed voor 7.006 verschillende cursisten die samen ingeschreven hebben voor 20.027 modules of 17.466 cursussen. Samen bieden ze 685 verschillende modulevarianten en 126 opleidingsvarianten aan.

De samenwerking moet de kwaliteit van de opleidingen ten goede komen, terwijl we de cursisten kunnen garanderen dat ze een traject volledig kunnen afleggen', besluit Jan Michielsen.

Op de foto : Directeuren Hugo Van Grieken (DTL) en Tony Bastijns (HIK) drukken de handen / en het DTL/HIK team.

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.