U bent hier

Centrum Express lokt 3.5 keer zoveel reizigers naar Mol

Mol
21.06.2016 - 20.29u
Door: Peter Caers

De Centrum Express vervoert in de gemeente Mol 3,5 keer meer reizigers dan de vroegere belbussen. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van De Lijn.

Per dag reizen gemiddeld 314 mensen met de Centrum Express, een waar succes! Het gemeentebestuur hoopt dat deze mooie cijfers De Lijn overtuigen om het busaanbod in onze gemeente verder uit te bouwen.

Afgeschafte belbus

Vorig jaar werden in de provincie Antwerpen heel wat belbussen afgeschaft, ook de belbus in Mol. De maatregel was een gevolg van besparingen bij De Lijn. Door de afschaffing geraakten inwoners van bepaalde gehuchten nog moeilijk met de bus tot in het centrum. Vooral minder mobiele senioren vroegen om een alternatief. Daarom besliste De Lijn, in overleg met het gemeentebestuur, om de vroegere belbusjes om te vormen tot twee vaste lijnen (Lijnen 1 en 2).

Naar het station 

Sinds september 2015 rijden de buslijnen 1 en 2 onder de naam Centrum Express éénmaal per uur tussen het Centrum en de gehuchten Millegem, Achterbos, Rauw, Sluis en Ginderbuiten. Omdat de vroegere belbussen veel gebruikt werden om naar het station te rijden, werd het uurrooster van deze nieuwe lijnen afgestemd op de vertrekuren van de treinen. 

Al van bij het begin geloofde het gemeentebestuur sterk in het potentiële succes van dit concept. Een bewijs hiervan was de uitgebreide en actieve gemeentelijke promotiecampagne onder de noemer ‘Centrum Express’. Een tussentijdse evaluatie van De Lijn die het gebruik van de Centrum Express vergeleek met het gebruik van de vroegere belbussen bevestigt nu dit geloof: 3,5 keer meer reizigers worden vervoerd. 

Rondje Mol

Het gemeentebestuur komt tussen in de aankoop van een tienrittenkaart ‘Rondje Mol’ waardoor één rit slechts 1 euro kost. Deze kaart kan uitsluitend gebruikt worden binnen onze gemeentegrenzen. Daarnaast draagt het gemeentebestuur voor inwoners 25% bij in de aankoop van een Omnipas. Beide derdebetalersystemen zijn ook van toepassing op de Centrum Express.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto