U bent hier

Centrum Kasterlee opnieuw verlicht (LED)

Kasterlee | Kempen regio
25.11.2019 - 17.30u
Door: Herman Gezelle

Vandaag zijn vijf LED-verlichtingspalen geleverd die de gemeente Kasterlee heeft aangekocht. Omwille van de werken aan de nutsleidingen is de openbare verlichting afgeschakeld in het centrum van Kasterlee en is het nu op en rond het marktplein erg donker.

"Omdat de werken in kader van Masterplan De Met nog zeker twee jaar gaan duren, heeft de gemeente beslist om deze mobiele verlichtingspalen niet te huren maar aan te kopen. Op die manier investeren we in de veiligheid van alle weggebruikers", vertelt burgemeester Ward Kennes.

Na afloop van de werken wordt bekeken of ze verkocht worden of de gemeente ze nog verder kan gebruiken.
De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.

Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater.

Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Momenteel zijn voorbereidende nutswerken bezig. De echte werken starten op 6 maart 2020 en zullen 22 maanden duren. De gemeente en haar partners doen er alles aan om de werken veilig en met zo weinig mogelijk hinder te laten verlopen. We raden iedereen aan om zich in te schrijven op de nieuwsbrief.

Zo krijgen ze meteen een stand van zaken, een wijziging in de planning, of belangrijke info over een omleiding in hun mailbox. Dit kan via https://www.aquafin.be/nl-be/particulieren/waar-werken-we/kas3016-riolerings-en-wegeniswerken-de-met.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto