Easy-m uit Herentals, de grootste Apple Premium Reseller van België, nam recent de Waalse Apple-verdeler Abelsys over. Met de overname versterkt Easy-m haar positie als nummer 1 in de markt van Belgische Apple-verdelers. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2015 een omzet te halen van 100 miljoen euro. De overname heeft geen gevolgen voor de tewerkstelling in de beide winkelketens.

NNieuws sprak met CEO Annick Maes in de Easy-M store in het Olen Shopping Park. Annick Maes : 'Dit jaar wil ons bedrijf voor het eerst een omzet van 100 miljoen euro halen. Ook het aantal werknemers en klanten schiet de hoogte in.

Na de overname zal Easy-m 246 werknemers en zo'n 220.000 klanten hebben.

'In 1982 heeft ons familiebedrijf resoluut voor Apple geopteerd. Dat bleek een supergoede keuze. We zijn tot vandaag in de ban van het wereldmerk gebleven en drijven mee met het intense succes. 10 jaar geleden hebben we alle winkels omgevormd tot dedicated stores : overal vind je eenzelfde inrichting, hetzelfde imago en het 'look and feel good'-gevoel. Dat resulteerde in een omzetverhoging van +50%.'

'Onze medewerkers zijn ons kapitaal', bedrijfsfilosofie= het goed gevoel bij Easy-M

CEO Annick Maes : 'De juiste mensen op de juiste plaats laten werken, geeft een bijzondere dimensie aan ons bedrijf. Zeker ook bij de organisatie van het management. Ik kan gerust een weekje er tussenuit zijn, alles blijft perfect lopen. Ik zet trouwens op vakantie nooit m'n Iphone aan. We kunnen nog altijd verbeteren, iedere dag bijleren en we staan open voor kritiek. Omzet is niet onze drive, onze medewerkers zijn en blijven ons kapitaal.

Apple International bekijkt ons na de overname van Abelsys met extra positieve argusogen. In deze hypermoderne tijden komt het erop aan om overnames te doen, anders word je overgenomen.'


26 winkels in heel België : goal 100 miljoen omzet
Met de overname van Abelsys versterkt Easy-m aanzienlijk haar positie in België. De grootste Apple-verdeler van het land beschikt nu over 26 winkels in heel België, naast de uitgebreide webshop die ze al had. Voor de overname had Easy-m al 19 winkels, waarvan 9 in Vlaanderen, 6 in Wallonië en 4 in Brussel. Door de fusie wordt vooral de aanwezigheid van Easy-m in Wallonië versterkt.
Easy-m beschikt met de overname nu over het grootste Belgische netwerk van officiële Apple-verkooppunten, waardoor het voor de klanten mogelijk wordt om overal dichtbij huis Apple-toestellen te kunnen aanschaffen, mét de goede klantenservice die Easy-m kenmerkt. 

Foto : Annick Maes met haar team in de Easy-M store in het Olen Shopping Park / Guy Verellen.