U bent hier

CEO René Schepens : 'Elektro Van de Water ATS Groep naar 30 jobs binnen het jaar'

Herentals | Vlaanderen
12.10.2018 - 13.04u
Door: Herman Gezelle

'Ik ben zeer verheugd deze Kempense vestiging bij onze groep ATS te hebben', zegt CEO René Schepens. 'We willen Van de Water op korte termijn even groot  maken als het ooit was. Binnen het jaar gaan we naar 30 jobs. Ook particulieren zijn opnieuw welkom uiteraard.

Op 1 mei 2018 nam ATS Groep het handelsfonds van elektrozaak Van de Water uit Herentals over.  Het gebouw aan de Hannekenshoek in Herentals onderging een grondige metamorfose en is zo klaar voor de toekomst.

Vanaf vandaag kan je er terug dagelijks terecht. Voor ATS Groep is dit de 5e technische groothandel in de groep, naast Merelbeke, Roeselare, Ternat en Wijnegem. Een beperkte equipe van vroeger is nog steeds actief en kijkt er naar uit de klanten opnieuw van dienst te zijn. Onze ATS Groep telt 781 medewerkers.'

'Fijn dat het bedrijf terug wordt opgestart in Herentals, zowel voor de werknemers, de klanten als voor de lokale economie', zegt Jan Michielsen, schepen voor lokale economie.   'Ik wens hen alle succes en een voorspoedige toekomst en hoop dat ze het objectief van terug 30 werknemers in dienst inderdaad halen.'

Burgemeester Jan Bertels reageert zeer opgetogen : 'Ik ben  zeer blij met de doorstart van Van De Water onder vleugels van ATS. Van De Water is een begrip in Herentals en omstreken. Goed dat er hier opnieuw activiteit is en dat er terug perspectief is op groei van tewerkstelling.

De centrumfunctie van Herentals in de Kempen wordt hier ook weer door bevestigd, want deze vestiging wordt dé Kempense vestiging van ATS. Veel succes aan medewerkers, directie en management. Blij jullie hier terug te hebben.'

Reeds meer dan 70 jaar een begrip in Herentals

De oorsprong van 'Van de Water' gaat terug naar het jaar 1946, met de oprichting door Jules Van de Water die als prille twintiger van start ging als bobineur vanuit het ouderlijke huis op de Liersesteenweg in Herentals. Al snel volgde begin de jaren '50 de verkoop van motoren, alsook de wisselstukken.

Halverwege de jaren '60 was er een algemene groei en stijgende vraag naar bijkomende industriële componenten. In 1968 verhuisde Van de Water naar een volledig nieuw gebouw op de huidige locatie in de Hannekenshoek te Herentals. Zoals iedere elektrotechnische groothandel in die tijd werd er begin de jaren '70 ook gestart met de verkoop van witgoed toestellen.

In 1985 en 1986 stapten de broers Hugo en Paul Van de Water in de familiezaak. Zij bouwden het bedrijf verder uit tot een equipe van 60 mensen en een omzet in 2010 van iets meer dan 17 miljoen euro, waarbij de verdeling tussen witgoed en industrie ongeveer 60-40 was.

De laatste jaren kreeg 'Van de Water' steeds meer en meer te maken met hevige concurrentie op alle vlakken. Vooral het witgoed gebeuren werd steeds meer gemonopoliseerd door de grote elektroketens, maar ook door de opkomst van webshops zoals bol.com.

Het verval in de industrie bleef wel eerder beperkt door de trouwe achterban van klanten waar zij steeds konden op rekenen. Dit was vooral te danken aan het hoog gekwalificeerd technisch personeel dat de industriële klanten met raad en daad bijstond.

Onder de ATS Groep is het dan ook de bedoeling om die industriële tak van klanten opnieuw van dienst te zijn en in de toekomst de technische groothandel verder uit te bouwen.'

ATS Groep, reeds meer dan 30 jaar een gevestigde waarde op vlak van elektrotechniek

ATS Groep, de bedrijvengroep rond moederbedrijf A.T.S. nv, is een multidisciplinaire technologiegroep met diverse locaties verspreid over België. ATS Groep biedt een totaalpakket van hoogkwalitatieve diensten en producten aan in nagenoeg alle sectoren van de industrie, de tertiaire en de openbare sector. A.T.S. nv is na jaren van interne groei, overnames en consolidaties het technologisch aanspreekpunt geworden voor tal van klanten.

A.T.S. nv werd in 1984 opgericht door huidig gedelegeerd bestuurder René Schepens. De hoofdzetel van ATS Groep is in Merelbeke, daarnaast zijn vestigingen in Roeselare, Kruishoutem, Hamme, Lokeren, Eeklo, Ternat, Wijnegem, Erpe-Mere, Ninove, Buggenhout, Deerlijk, Sint-Niklaas, Herentals en Alleur.

ATS Groep beschikt over een team van meer dan 750 sterk gespecialiseerde technici en ingenieurs in verschillende sectoren van de elektrotechniek, mechanica en andere disciplines. In 2017 werd een geconsolideerde omzet bereikt van ruim 141 miljoen euro.

In 2015 verwierf EDF Luminus een meerderheidsparticipatie in ATS Groep.'

Op de foto vlnr. : Chris Coryn directie ATS NV, burgemeester Jan Bertels, Paul Van de Water afdelingshoofd Van de Water, Jan Michielsen schepen voor lokale economie, René Schepens CEO ATS Groep, Guy Van Ballaer CEO ATS Antwerp, en Steven Wauman afdelingshoofd projectafdeling ATS Antwerp.

Guy Verellen/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Sciensano : 23 nieuwe besmettingen in de Kempen

Kempen regio | Neteland 08.08.2020 - 08.41u

Antilliaanse Feesten 2021 verschuiven één week

Antilliaanse Feesten 2021 verschuiven één week
Kempen regio 08.08.2020 - 07.23u

De bal rolt weer dit weekend: hoe en waar kan je de JPL volgen?

De bal rolt weer dit weekend: hoe en waar kan je de JPL volgen?
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 07.08.2020 - 17.21u

Voka : '1 op 3 heeft omzetverlies door verstrengde coronamaatregelen'

Voka : '1 op 3 heeft omzetverlies door verstrengde coronamaatregelen'
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 07.08.2020 - 16.59u

Cathy Berx : 'Beslist om avondklok niet te handhaven tijdens hittegolf'

Cathy Berx : 'Beslist om avondklok niet te handhaven tijdens hittegolf'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 07.08.2020 - 16.10u

Code oranje in alle natuurgebieden

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 07.08.2020 - 08.36u

Medewerker Plukon Food Group test positief

Medewerker Plukon Food Group test positief
Neteland | Olen | Vlaanderen 06.08.2020 - 21.07u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto