Het finance team van recyclagebedrijf Metallo uit Beerse is verkozen tot Best Finance Team of the Year. In aanwezigheid van ruim 900 finance professionals heeft Tom Bamelis, CFO van Ackermans & Van Haaren en voorzitter van de 22-koppige jury, de winnaars bekend gemaakt. De feestelijke prijsuitreiking vond donderdagavond plaats in De Montil Affligem.

Een trotse uitgever van CFO Magazine Peter De Roeck : 'Deze prestigieuze awards werden voor de 15e keer uitgereikt aan teams die op verschillende vlakken het ondernemerschap in hun bedrijf een boost konden geven.

De jury die beslist over de winnaars bestaat uit 22 experts: CFOs, treasures, controllers en academici. Op basis van een uitgebreide screening en presentatie door de verschillende teams, heeft de jury gekozen voor de volgende winnaars.'

Metallo team : Best Finance Team of the Year – categorie grote ondernemingen

'De intrede van een private equity speler in het kapitaal van het bedrijf creëerde voor de finance-afdeling van Metallo de opportuniteit om een sleutelspeler te worden in het waardecreatietraject. Ze transformeerde van een afdeling waarin weinig vertrouwen was, naar één die werkelijk van belang is voor de business en mee het verschil maakt.

Dit verandertraject heeft verschillende fases doorlopen. Eerst was er het terugwinnen van het vertrouwen van de stakeholders door het invoeren van 'quick wins'. Volgende stap was het opbouwen van een performant en gemotiveerd finance team.

Vervolgens werden zowat alle financiële processen onder handen genomen en grondig geprofessionaliseerd. Naast de transformatie van dit rapporteringsgebeuren, speelde het finance team een belangrijke rol bij de verkoop van een bedrijfstak en regelde het een herfinanciering van de Metallo Group.

Precies omwille van die resultaten die dit finance team op verschillende domeinen kon boeken,  werd de finance-afdeling van Metallo dit jaar verkozen tot het Best Finance Team of the Year,' besluit Peter De Roeck.

'We zijn bijzonder trots om als eerder low profile bedrijf deze prestigieuze award te winnen in een competitie met vele grote namen,' lacht Geert Peeters, Chief Financial Officer van Metallo. 'Het is een mooie erkenning van het harde werk van de voorbije jaren dat veel verder gaat dan cijfers en vooral ook het groeien als team.

We zijn al volop aan de slag met uitdagende nieuwe projecten en hebben er echt zin in om het volgende hoofdstuk te schrijven van dit grote Metallo verhaal.'

Foto : onderaan v.l.n.r. : Johan Michiels, An Van Hove, Valerie Vandoninck, Geert Wouters.
Bovenaan v.l.n.r. : Mieke Verstraeten, Geert Peeters en Marlies Verellen uit Herentals.

Foto Jerry De Brie, CFO Magazine / NNieuws.