U bent hier

Chaletpark Fauwater in lockdown door aantal coronabesmettingen buitenlandse werknemers

Kasterlee | Kempen regio
13.01.2021 - 14.21u
Door: Herman Gezelle

Burgemeester Ward Kennes ontving van de medische diensten een waarschuwing dat er op het grondgebied van de gemeente Kasterlee een aantal buitenlandse werknemers  verblijven die tijdens de verplichte quarantaine periode positief hebben getest op covid-19.

Omdat het gaat om een besmetting van een aantal personen (Oost-Europeanen)die op één locatie samenleven met vele anderen, wordt eenzelfde aanpak gevolgd als voor een coronabesmetting in een woonzorgcentrum.

Hierover is op gemeentelijk en provinciaal niveau een crisisoverleg georganiseerd. Alle betrokkenen die op hetzelfde terrein verblijven in chaletpark Fauwater moeten tijdelijk in quarantaine blijven. Met een burgemeestersbesluit is een lockdown opgelegd.

Dit betekent dat ook wie negatief heeft getest momenteel niet mag gaan werken na afloop van de verplichte quarantaine die geldt voor iedereen die vanuit een rode zone ons land binnenkomt.

Niemand mag het chaletpark verlaten en nieuwe bezoekers worden niet toegelaten.

"Alle diensten werken heel goed samen om dit probleem aan te pakken", beklemtoont burgemeester Kennes. "De gemeentelijke crisiscel, de gezondheidsinspectie, de politie, de ELZ Middenkempen, de uitbaters van chaletpark Fauwater, het bedrijf dat de buitenlandse werknemers naar ons land brengt, iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid op om dit gezondheidsprobleem grondig aan te pakken."

Morgen wordt ter plekke door het Universitair Ziekenhuis Antwerpen een mobiel testcentrum ingericht om een kleine 300 personen te testen.

Ondertussen zorgen de gemeentelijke diensten mee voor de bevoorrading van de buitenlandse werknemers die onder de lockdown vallen. (WK) Foto Fauwater.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto