U bent hier

Chaletpark Fauwater opnieuw in lockdown door coronabesmettingen

Kasterlee | Kempen regio
16.06.2021 - 12.31u
Door: Herman Gezelle

Burgemeester Ward Kennes ontving net van de medische diensten opnieuw een waarschuwing dat er op het grondgebied van de gemeente Kasterlee een aantal buitenlandse werknemers verblijven die positief hebben getest op covid-19.

'Alle betrokkenen die op hetzelfde terrein verblijven in chaletpark Fauwater moeten tijdelijk in quarantaine blijven', zegt burgemeester Ward Kennes.

'Met een burgemeestersbesluit is - na nauw overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid - een lockdown van het chaletpark opgelegd. Begin dit jaar werd het park al eens in lockdown gezet wegens een hoge concentratie aan coronabesmettingen.

Alle diensten werken opnieuw heel goed samen om dit probleem aan te pakken. Maandag werd door het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) ter plekke een mobiel testcentrum ingericht om meer dan 180 personen te testen. Op dinsdag werden de resultaten besproken.

Op basis hiervan werden de chalets herschikt volgens verschillende categorieën.'

Burgemeester Kennes dringt bij de bovengemeentelijke instanties opnieuw aan om ook buitenlandse werknemers op te nemen in het vaccinatieprogramma.

"Momenteel is er in Kasterlee een hoge vaccinatiegraad en zijn er zeer weinig besmettingen onder de inwoners. Het is in het algemeen belang dat ook buitenlandse werknemers snel gevaccineerd zouden kunnen worden".

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto