U bent hier

The Chalkheads op Olenfest Witbos

Herentals | Neteland
24.09.2019 - 10.16u
Door: Mark Jaspers

The Chalkheads uit regio Neteland, werken in studio Project Zero Nijlen aan een eerste 'EP' met 5 eigen nummers. Op zondag 29 september concerteren ze tijdens Olenfest in Witbos Noorderwijk

De band bestaat uit vocals Izaya Janssens ('Monja') en Jonas Van Hove. Jonas speelt ook gitaar. Arne Verhoeven ('Elegance') is de 2e gitarist, Bram Van Bergen hanteert de bass en Jelle Van Vlerken zit achter de drums. De jonge muzikanten zijn afkomstig uit Herentals, Herenthout en Grobbendonk en vormen pas sinds dit jaar The Chalkheads.

"De naam is voortgegroeid uit een voorloper van onze band", weet Jonas. "Toen een van de muzikanten zijn gehoorbescherming niet bij had, probeerde hij enkele stukjes krijt uit als alternatief. De inspiratie voor een naam was meteen gevonden."

Covers met eigen twist

Hun muziek bestaat volgens The Chalkheads uit een gezonde mix van pop, rock en punk. "We gaan voor een combinatie van eigen werk en covers. Die covers proberen we aan eigen twist te geven", zegt Izaya Janssens. "Enkele van mijn favoriete nummers zijn Rolling in the Deep van Adele of Sweet Child o' Mine van Guns N' Roses."

De afgelopen maanden versierden The Chalkheads een 15-tal optredens. "Het ene concert opent vaak de deur naar een ander en dat is plezant", reageert Arne Verhoeven.

"Onze nummerkeuze hangt telkens af van het publiek dat we verwachten. Olensfest lijkt ons een setting om wat meer aandacht te besteden aan ons eigen werk. Dat is altijd een uitdaging, want met eigen nummers is het veel moeilijker om de aandacht van het publiek vast te houden dan met nummers die bekend in de oren klinken."

Onbekende opzoeken

Dat nieuw en eigen werk zetten ze binnenkort op een EP. "Die noemen we waarschijnlijk UnknOWNed. De nummers maken, is een groepsgebeuren. Zonder vast stramien", verduidelijkt Jonas Van Hove. "Soms komt iemand met een tekst en gaan we er samen mee aan de slag. Het onbekende dat we opzoeken dus. En dat is maar een van de verscheidene betekenissen die we in de naam hebben willen stoppen."

Het opnemen van de muziek is voor The Chalkheads een totaal nieuwe ervaring. "We hebben wel eens geprobeerd om in een kelder iets op te nemen, maar de klank die daaruit voortkwam, was niet wat het moest zijn. Van dit project verwachten we veel. Het zal een beetje zijn zoals we zelf zijn: chaos met toch ook wat structuur erin."

http://www.olensfest.eu

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto