U bent hier

Challenge Day op Campus De Vesten

Herentals
06.02.2019 - 12.58u
Door: Mark Jaspers

Op 5 februari 2019 vindt op (het GO! Secundair Onderwijs) Campus De Vesten voor de leerlingen van het 4de en 5de jaar een Challenge Day plaats. Deze actie kadert binnen Rode Neuzendag en was ook reeds eerder te zien in het VTM-programma "Over de streep".

"Binnen onze schoolcultuur staat het welbevinden van de leerlingen op de eerste plaats. Een leerling die zich goed voelt, scoort immers beter", aldus directeur Tom Vandoninck. "Net daarom hebben we beslist om een Challenge Day op onze school te organiseren. Tijdens deze dag krijgen jongeren de kans om elkaar écht te leren kennen. Enerzijds werken ze rond bewustwording van eigen gedrag en emoties en anderzijds staan ook begrip en respect voor anderen centraal. Op deze manier willen we een warme veilige betrokken schoolomgeving realiseren, wat de sfeer op school alleen maar ten goede komt."

Jongeren die zich onveilig of niet gewaardeerd voelen lopen een verhoogd risico op leer-en concentratieproblemen. Via deze Challenge Day wordt een gevoel van samenhorigheid gecreëerd, wat leidt tot een positiever schoolklimaat, waarin leerlingen samen leren samenleven.

Silke De Rover organiserende leerkracht: "Twee professionele begeleiders praten de Challenge Day aan elkaar. Niet alleen de leerlingen laten zich onderdompelen, maar ook verschillende leerkrachten, leerlingbegeleiding en de directie, stappen mee "over de streep". Net dat maakt onze school zo sterk: de verbondenheid tussen leerlingen, hun leerkrachten en de directie."

"Aan dit project hangt een stevig prijskaartje." Zegt Tom Vandoninck. "We wilden dit niet doorrekenen aan onze leerlingen en zijn daarom op zoek gegaan naar mogelijke sponsors. Hierbij mochten we op de interesse rekenen van een aantal gulle schenkers zoals de Rotary Club Herentals. Ook hebben onze leerkrachten en leerlingen zelf 500 euro ingezameld in kader van de 'Rode Neuzen' actie dit najaar. We willen dan ook iedereen bedanken voor het vertrouwen en geloof in de aanpak en visie van onze school."

Tom Vandoninck, directeur: "Natuurlijk blijft het niet bij deze dag. Als school blijven we ons inzetten om pesterijen en onverdraagzaamheid volledig te bannen op onze school. En dat doen we in dialoog met de leerlingen. We willen immers blijven sensibiliseren op het 'SAMEN leren'." Wil je meer weten over onze aanpak en visie, neem dan zeker een kijkje op www.campusdevesten.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto