U bent hier

Chaos aan containerpark Mol-Millegem na gewijzigde mobiliteit

Mol
30.04.2021 - 16.52u
Door: Lex Verellen

Het Molse gemeentebestuur (CD&V-N-VA) besliste recent om de aan- en afrijroute van het containerpark in Mol-Millegem, te verleggen naar het industrieterrein in Mariëndal. De daar gevestigde ondernemers en buurtbewoners voorspelden dat dit voor problemen zou zorgen. Die vrees blijkt nu terecht.

Vanaf 19 april moeten Mollenaars via het Mariëndal naar het containerpark van Millegem. Buurtbewoners en ondernemers waarschuwden vooraf dat dit voor problemen zou zorgen en dat blijkt nu te kloppen. De wegen in Mariëndal zijn te smal, waardoor laden en lossen meteen voor verkeerstopstoppingen richting containerpark zorgt.

Er is ook weinig ruimte om te manoeuvreren, indien nodig. Bij grotere drukte, bv. op zaterdag, raken ondernemers zelfs niet meer aan hun eigen zaak! Ook de verkeersveiligheid in en rond het Mariëndal komt in het gedrang.

Niet alleen zijn er conflicten met schoolgaand verkeer en nodigt de verkeerscirculatie ter plaatse blijkbaar uit tot veel verkeersovertredingen, ook het kruispunt Hofstede-Mariëndal is erg gevaarlijk, door de hoge snelheid op Hofstede.

"Het is zonde dat de bevoegde schepen niet vooraf met de buurt in gesprek is gegaan", zegt oppositieraadslid Bas Van Olmen (Open Vld+). "We hebben hem daar nochtans vóór de nieuwe regeling nog toe opgeroepen, op de gemeenteraad van 22 maart. In de buurt wonen de lokale specialisten, zij voorspelden dat de nieuwe regeling voor problemen zou zorgen en kijk...".

"Ik ontving sinds 19 april al heel wat klachten. Deze heb ik opgelijst en met foto's en filmpjes aan het gemeentebestuur bezorgd. Volgens mij gaat men voorlopig best terug naar de oude regeling. Die was misschien ook niet zonder fouten, maar leverde veel minder problemen op dan de nieuwe.

Parallel kan in samenspraak met de ondernemers en alle buurtbewoners langs het oude en nieuwe tracé, een gedragen oplossing worden uitgewerkt", besluit Van Olmen (Open Vld+).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto