Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CHARLES & KEITH kiest Bleckmann Grobbendonk voor zijn expansiestrategie in Verenigd Koninkrijk en EU

Foto Charles Keith

CHARLES & KEITH, het modemerk uit Singapore dat bekend staat om zijn eersteklas damesschoenenen accessoires, heeft Bleckmann (o.a. in Grobbendonk), experts in supply chain management voor mode & lifestyle- merken, geselecteerd als zijn exclusieve third-party logistics (3PL) fulfilmentpartner in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

CHARLES & KEITH heeft die 3PL-oplossing nodig om haar snelle expansie te
ondersteunen en de samenwerking zal naar een belangrijke pijler zijn in de groeistrategie van het Aziatische modemerk.

CHARLES & KEITH werd opgericht in 1996 en is een gewaardeerde favoriet in Azië, met meer dan 700 winkels in de APAC-regio (Azië, Pacific en China). Meer recentelijk heeft het merk een aanzienlijke groei doorgemaakt in het Verenigd Koninkrijk en Europa, met een sterke direct-to-consumer verkoop en verschillende prestigieuzeB2B-partnerschappen.

Om dit groeitraject te ondersteunen was het merk op zoek naar een end-to-end
fulfilmentoplossing van een ervaren 3PL-partner met zowel een vestiging in het Verenigd Koninkrijk als in Europa. CHARLES & KEITH voerde voorheen de meeste orders voor het Verenigd Koninkrijk en de EU uit vanuit het magazijn in Singapore, maar de lange doorlooptijden bleken een belemmering voor groei. "We waren op zoek naar een 3PL-partner met een goede staat van dienst in het helpen van modemerken bij het opschalen van hun logistieke activiteiten, terwijl ze consequent de hoogste normen van klantenservice handhaven," zegt Roisin Henry, Senior Regional Manager bij CHARLES & KEITH.

"Bleckmann was de ideale keuze vanwege de schaal van hun activiteiten, hun diepgaande kennis van onze doelmarkten, hun indrukwekkende klantenlijst en hun
uitstekende transportnetwerk."

Full-spectrum logistiek

Bleckmann zal een end-to-end logistieke oplossing bieden om CHARLES & KEITH producten van de fabriek naar de klant te brengen. De oplossing omvat expeditie, douaneafhandeling, opslag, last-mile distributie en retourenbeheer. Het merk zal in eerste instantie 1.500 vierkante meter in gebruik nemen in een van de Bleckmann fulfilment centra in Swindon. Vanuit deze locatie kan het merk klanten in het Verenigd Koninkrijk ‘de volgende dag’ en expresse-leveringen aanbieden, evenals kortere levertijden voor klanten op het Europese vasteland.

Dankzij de Europese aanwezigheid van Bleckmann bestaat ook de mogelijkheid om activiteiten op te zetten op een strategische locatie in de EU voor nog snellere levertijden.

De oplossing is live sinds 1 november, ruim voor het begin van de zo belangrijke Black Friday-verkoopperiode. Deze snelle doorlooptijd was te danken aan de nauwe samenwerking tussen CHARLES & KEITH en het Bleckmann onboarding team om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke oplossing precies aan hun eisen voldeed.

"We zouden niet blijer kunnen zijn met de service die we van het Bleckmann-team hebben ontvangen," vervolgt Roisin. "Vanaf het eerste adviesgesprek tot de go-live en daarna, wisten we dat we een echt partnerschap zouden aangaan. Het team luisterde naar al onze verzoeken en deed altijd dat stapje extra om een op maat gemaakte logistieke oplossing te leveren."

Industrieweg 38c, Grobbendonk, België

Foto Charles Keith

Deel dit artikel