Artiest en zakenman Tony Cabana is uit het leven gestapt. De legendarische ambiancemaker uit de Amsterdamse Jordaan verhuisde in 1978 naar ons land en maakte hier vooral naam met zijn discotheek Copacabana in Kessel, de 'Copa'.






Onder zijn impuls groeide de discotheek uit tot een begrip in heel Vlaanderen en ver daarbuiten. In 1995 sloot echter de zaak.

Hij was ook eigenaar van de Lord Nelson in Mechelen.  Afgelopen zomer opende hij ook nog brasserie-loungebar 't Schoon Lier aan de Mechelsesteenweg Lier.  Tony woonde  nog altijd in Kessel.

Cabana was 54 jaar. Zijn echte naam was Anton Opgenhaffen, een geboren Amsterdammer.  Hij laat een vrouw en 2 kinderen na.
Volgens insiders had Tony een zware burn-out.

De uitvaartdienst van de zaterdag overleden Tony Cabana  wordt gehouden op 31 december om 11.30u in de Sint-Willibrorduskerk in Nijlen.
Er wordt heel veel volk verwacht.

"Verschillende goede vrienden van Tony zullen het woord nemen om hem een laatste eer te betuigen", zegt manager Gilbert Cuyt.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02–649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).