Zaterdagavond was Château de Majoulière in Hof ter Rielen te gast bij Commanderij Kempen voor een verticale degustatie van hun wijnen. Het publiek hing aan de lippen van Stefan Reher die eigenaar is van dit wijngoed in de Provence. Stefan is vaatchirurg in het AZ erica Geel,  woont in Mol en exploiteert sinds 2007 samen met zijn vrouw deze wijngaard. De motivatie om kwaliteitswijn te maken, is bijzonder groot. Niets wordt aan het toeval overgelaten en een continue investering in de wijngaard en de gedrevenheid van Stefan en zijn echtgenote zorgen dat de kwaliteit van de wijn jaar na jaar toeneemt.

Het volledige gamma vanaf 2007 tot en met 2011 werd geproefd en viel duidelijk in de smaak.

De topper van de avond bleek de schitterende cuvée Beatrice 2011 te zijn, een echte karakterwijn met een groot bewaarpotentieel. Deze wijn is nog steeds voorradig en zal ook te proeven zijn op 15 en 16 maart op Wijnfocus in Bemt in Geel.

Een bekend politicus zei ooit : “Wat we zelf doen, doen we beter”. Opnieuw werd hier het bewijs geleverd dat hardwerkende Vlamingen in het buitenland prachtige resultaten op wijngebied neerzetten.

Van dit wijndomein zullen we in de toekomst beslist nog horen.  Tekst Felix Aertgeerts / Nnieuws.