De Week van de Smaak wordt in het Neteland geconcentreerd op de menukaart van de Schranshoeve.  Vanaf 10 november is er een haringbak met optredens van de Pale Boys, Pure Kempen Breugelbuffet en menu Château de Vorselaer.

Greet van de Schranshoeve : 'Onze Vorselaarse schrans wordt al in 17e eeuwse geschriften genoemd en is ondertussen ook erkend als onroerend erfgoed. De geknipte plek om kennis te maken met en te genieten van de Smaak van Toen, het jaarthema van de 10e editie van de Week van de Smaak.

De ploeg van De Schranshoeve pakt tijdens deze 10-daagse uit met 3 culinaire activiteiten.  Allemaal met een knipoog naar toen.

Zaterdag 12 november | grote bakdag :
In de namiddag wordt de originele oven van het bakhuis warm gestookt met mutsaerts en bakken we brood op de authentieke manier. Dit brood wordt 's avonds geserveerd met haring, gebakken op een hout-BBQ.'

Vuurkorven, kaarsjes en de Pale Boys zorgen voor extra sfeer op het erf.
wanneer: haringbak vanaf 17u | optreden van de Pale Boys vanaf 18u00
prijs: € 10,00 p.p. (haring à volonté, ovenvers brood, potje huisbereide saffraanrijstpap) - enkel na schriftelijke reservatie tem. 6 november: info@schranshoeve.be

Woensdag 16 november | Pure Kempen Breughelbuffet
'Een erkend streekproduct moet o.a. gedurende min. 25 jaar op ambachtelijke manier in eigen streek worden bereid. In het Pure Kempen Breughelbuffet serveren we 3 erkende Kempense streekproducten: zwarte pensen, krokant gebakken Vlaams spek en Molse kipkap.

Het buffet vullen we aan met een keur aan Vlaamse klassiekers: uiensoep met croutons, witte pensen, schransworst, handgedraaide frikadellen met warme krieken, boerenpaté, Kempense kazen, moes van appeltjes van Roes, stropkesmosterd van Ferdinand Tierenteyn, herfstsalades, bruin, wit & rozijnenbrood, fruitvlaai en huisbereide saffraanrijstpap.
Wanneer: eten à volonté tussen 17u en 20u - prijs: €35 p.p.
enkel na schriftelijke reservatie tem. 7 november: info@schranshoeve.be

Vrij-, zater- en zondag 18, 19 en 20 november | diner 'Château de Vorsselaer'
'Tijdens het laatste weekend van de Week van de Smaak smul je in onze hoeve als een echte kasteelheer of -vrouw. We toveren een diner dat, wellicht eind 19de eeuw werd opgediend in het kasteel van Vorselaar, opnieuw op tafel. Op het menu:
. zwezerikkroketjes, garnituur
. rundsfilet, herfstgroenten in een spekjasje, honingtijmsaus, pommes pont neuf
. haasfilet, compote, kruidenaardappelen
. chocoladebavarois, meringue.
prijs: € 49,90 p.p. - € 74,90 p.p. (met aangepaste Belgische wijnen)
enkel na schriftelijke reservatie tem. 12 november: info@schranshoeve.be

Wil je erbij zijn, denk er aan om tijdig te reserveren:
. voor de haring- & broodbak: tem. zondag 6 november;
. voor het Pure Kempen Bruegelbuffet: tem. maandag 7 november;
. voor het kasteeldiner: tem. zaterdag 12 november.

Alle info en reservaties: www.schranshoeve.be.