Vanmiddag is er geloot voor de 1/8e finales van de Champions League.

De loting van de 1/8e finales in de Champions League heeft 2 absolute topaffiches opgeleverd:

Real Madrid-PSG en Chelsea-Barcelona. Juventus-Tottenham is ook een smaakmaker.

Manchester City moet naar Bazel, Manchester United naar Sevilla. De heenmatchen zijn op 13, 14, 20 en 21 februari, de terugmatchen op 6, 7, 13 en 14 maart.

De loting leverde enkele topaffiches op met onder andere Real-Madrid-PSG en Chelsea-Barcelona. Voor Eden Hazard mag de wedstrijd tegen Barcelona geen enkel probleem zijn, zo vertelde hij onlangs.

Engeland zette een record neer met 5 clubs bij de laatste 16. 4 van hen waren groepswinnaar en spelen eerst uit. Het Chelsea van Courtois, Hazard, Batshuayi en Musonda werd 2e in de groep en lootte het Barcelona van Messi en Vermaelen.

Meunier mag zijn borst natmaken voor een dubbele confrontatie met Real Madrid. PSG mikt met recordaankopen Neymar en Mbappé volop op eindwinst, maar zal daarvoor de dubbele titelhouder moeten kloppen.

De Tottenham-Belgen Alderweireld, Vertonghen en Dembélé kijken Juventus, de verliezende finalist van vorig seizoen, in de ogen.


Omdat Chelsea geen groepsleider werd in de poulefase, behoorde een affiche tegen Barcelona of PSG tot de opties. Eden Hazard was een paar dagen geleden nog vol vertrouwen over de loting van de Londense club in de Champions League.

Tijdens een interview met BT Sport Football vorige week liet hij zijn licht schijnen op een mogelijke ontmoeting met de 2 topploegen.

"Dat is geen probleem, wij zijn Chelsea, wij zijn een topteam", antwoordde Hazard op de vraag over de loting van de 1/8e finales. "We kennen PSG en Barcelona heel goed, maar wij zijn Chelsea en we moeten klaar zijn voor elke wedstrijd."

Op 20 februari staat de heenmatch tegen Barcelona op het programma. 14 maart volgt de terugmatch. (VRTNWS)