U bent hier

Chemiebedrijf Kaneka Oevel investeert €34 miljoen in nieuwe productielijn

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo
10.10.2017 - 17.18u
Door: Herman Gezelle

In Oevel zette het Japanse chemiebedrijf Kaneka vandaag de eerste spadesteek voor een nieuwe, 3e productielijn voor MS Polymeer. Deze investering van €34 miljoen werd eerder dit jaar aangekondigd.

In de nieuwe productielijn zal het Kaneka MS polymeer geproduceerd worden. Een vloeibaar po-lymeer dat wordt ingezet als basismateriaal voor elastische lijm- en voegkitten en coatings. Het wordt toegepast in vele markten, waaronder bouw, transport, industrie, doe-het-zelf, waterdichting en zoveel meer.

De eerste 'symbolische' spadesteek werd verricht door Cathy Berx, gouverneur Antwerpen, Guy Van Hirtum, burgemeester Westerlo, Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van Essenscia Vlaan-deren, Katsutoshi Shichijo, president van Kaneka Belgium, Shinji Mizusawa, President van de Kaneka Europe Holding en Jean Vandael, Plant General Manager.

Infrastructuur voor verlading van de hoofdgrondstof per schip haalt 900 vrachtwagens per jaar van de baan
Site manager Jean Vandael is dankbaar voor het vertrouwen dat de Japanse directie stelt in Kaneka Belgium en Vlaanderen als uitvalsbasis: "De uitbreiding van de bestaande productielijnen dringt zich op door de sterke groei van toepassingen en het aanboren van nieuwe markten voor het Kaneka MS Polymer.

Na eerdere fases in de fabrieksuitbreiding in 2004 en 2006, werkten we concrete plannen uit om in een derde uitbreidingsfase, het zgn. MSE-3 project, de productiecapa-citeit opnieuw op te trekken.

Die investering in nieuwe productiefaciliteiten en in een infrastructuur die de verlading van de hoofdgrondstof per schip mogelijk maakt, bedraagt 34 miljoen euro. Met de infrastructuur halen we tevens maar liefst 900 trucks per jaar van de weg."

De operationele opstart van deze nieuwe productielijn en infrastructuur staat gepland voor december 2018. Vanuit Kaneka Belgium zal de hele Europese markt worden beleverd, alsook het Midden-Oosten en Afrika.

Over Kaneka Belgium en Kaneka Corporation
Kaneka Belgium nv maakt deel uit van Kaneka Corporation, een technologiegedreven bedrijf, met hoofdzetel in Japan. Kaneka Corporation is actief in een breed spectrum van markten, van scheikundige grondstoffen, functionele en geschuimde kunststoffen, voedingsmiddelen en life sciences tot elektrische materialen en synthetische vezels.

Vandaag is het bedrijf actief in bijna twintig ver-schillende landen verspreid over heel de wereld, is het wereldspeler op het vlak van macromole-culaire- en fermentatietechnologie en biedt het innovatieve oplossingen in vier strategische do-meinen: milieu & energie, levenskwaliteit, gezondheidszorg en voeding.

Kaneka Belgium in Oevel produceert al vier decennia lang hoogwaardige halffabricaten die voornamelijk hun weg vinden naar functionele en geschuimde kunststoftoepassingen in de bouw-, transport- en verpakkingsindustrie. Sinds de oprichting in 1970 is Kaneka Belgium uitgegroeid tot de hoeksteen van de globalisering van het Japanse Kaneka Corporation concern.

Kaneka Belgium stelt 350 mensen tewerk en noteert een gestage omzetgroei. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto