Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chick Ellentrik fleurt elektriciteitskasten in Kasterlee op : talent gezocht

Kasterlee

Kasterlee laat de elektriciteitskasten verfraaien en is hiervoor op zoek naar lokaal creatief talent. Al wie out of the box zijn/haar kunstzinnig of fotografisch talent wil uitstallen kan zich kandidaat stellen. 

Nog dit jaar wil het gemeentebestuur in elke deelgemeente een wandelroute langs gepimpte elektriciteitskasten realiseren zodat iedereen kan genieten van alle lokale creaties.

De gekozen thema’s dit jaar zijn: fantasie in Kasterlee, onze fauna en flora in Lichtaart, en terug in de tijd in Tielen. Er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen. Via fotoprints, maar ook via het rechtstreeks beschilderen van de elektriciteitskasten.

‘Met het project willen we creatieve en artistieke inwoners een kans bieden om hun talent zichtbaar te maken’, stelt Guy Van de Perre, schepen van cultuur. ‘Tegelijkertijd brengen we kunst in diverse vormen laagdrempelig bij onze inwoners, én het openbaar domein wordt er alleen maar fraaier op.’

Behalve inwoners van Kasterlee, kunnen ook personen die een aantoonbare link hebben met de gemeente een ontwerp indienen. De ontwerpen moeten ten laatste op dinsdag 14 maart ingediend worden via het inschrijvingsformulier op www.kasterlee.be (zoek op Chic Ellentrik).

Een jury beslist uiterlijk op 15 april welke ontwerpen gekozen worden en waar ze een plaats krijgen. ”We hopen op vele creatieve inzendingen!”, aldus Van de Perre.

Kasterlee

Deel dit artikel