U bent hier

Chiro Oevel sluit feestjaar af met The Kids en massacantus

Neteland | Westerlo
15.07.2017 - 10.07u
Door: Mark Jaspers

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Chiro Oevel werd opgericht. De Westelse jeugdvereniging viert dat al een heel werkjaar lang, maar het beste moet nog komen: een feestweekend met onder meer optredens, een strandkarrace en een massacantus.

Wie in Oevel of omstreken woont, weet al sinds september dat Chiro Oevel een halve eeuw oud is. De chiro palmde toen het kerkplein in voor een feestweekend met comedyoptredens, een volksdansavond, een filmnamiddag en de jaarlijkse startdag. Daarna volgde een stickerboek met alle leden en leiding, dat kon worden volgespaard door te winkelen in de Spar van Oevel.

Nu zetten de 31 leiders en leidsters de kroon op het werk met een tweede weekend vol evenementen.

Vrijdag 21 juli begint met een dorpsbarbecue, gevolgd door optredens. Als hoofdact kon de chiro de legendarische punkband The Kids strikken. Ook de garagerockers van Double Veterans, coverband Band Marginal en deejay Yolotanker staan hoog op de affiche, naast Drum Drum Dance en Capibara.

Op zaterdag 22 juli is het tijd voor de traditionele strandkarrace. Maximaal zestien teams rijden toertjes rond de kerktoren en komen onderweg meer dan tien hindernissen tegen. Veel valt daarover niet te zeggen, maar vast staat dat we honderden kilo's zand en grind hebben klaarstaan om het de deelnemers moeilijk te maken.

's Avonds is het tijd voor een massacantus. In onze tent is er plaats voor honderden enthousiaste zangers en drinkers die zin hebben in een gezellige avond vol chiroliedjes. De cantussers en andere feestneuzen kunnen zich daarna nog uitleven op de fuif. Boezer-Hush, Nightlife dj's en Vollenbak staan achter de draaitafels.

Zondag 23 juli is een ietwat rustigere, maar zeker niet minder leuke afsluiter van een nu al legendarisch weekend. We beginnen met een lekkere brunch. In de namiddag zijn de jongsten aan zet, met onder meer springkastelen en een kubbtoernooi.

Inschrijven voor de strandkarrace, de cantus, de brunch en het kubbtoernooi kan op www.chiro-oevel.be. Kaarten voor de optredens en de fuif zijn te krijgen bij leden en leiding van Chiro Oevel en in Café Dobbeldoes (Oevel).

imageMeer nieuws

'Domme nederlaag bij debutant' : ZVC Renolim Borgloon - Real Noorderwijk 3-2

'Domme nederlaag bij debutant' : ZVC Renolim Borgloon - Real Noorderwijk 3-2
Herentals | Kempen regio | Nationaal 21.09.2019 - 09.24u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 20.09.2019 - 16.19u

Honderdduizenden betogers wereldwijd op straat voor klimaat, in Brussel 15.000 deelnemers

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 20.09.2019 - 15.00u

12.200 extra overnachtingen in Kasterlee

12.200 extra overnachtingen in Kasterlee
Kasterlee 20.09.2019 - 14.32u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto