Chiro Sluis heeft maandagavond beslist om hun zomerkamp in Heist-Op-Den-Berg preventief stop te zetten. Alle betrokken ouders werden gevraagd om hun kind dinsdagochtend 6 juli te komen ophalen.

De jeugdvereniging nam deze moeilijke beslissing na overleg met Chirojeugd Vlaanderen en de plaatselijke huisarts/het plaatselijke COVID-team. Het welzijn en de gezondheid kreeg voorrang, hoe jammer ook voor de leden en leiding.

Waarom werd deze beslissing genomen?

Een lid van Chiro Sluis vertoonde symptomen op maandagavond 5 juli. Dezelfde avond voerde de huisarts een sneltest uit die positief bleek te zijn.

De leiding nam meteen contact op met Chirojeugd Vlaanderen, die adviseerden om het volledige kamp preventief stop te zetten. Alle ouders werden gevraagd hun kinderen te komen ophalen en thuisquarantaine te volgen tot de volgende instructies.

Op dinsdag 6 juli vertoonde één van de leidsters ook symptomen. De hele leiding en de kookploeg voerde uit voorzorg een zelftest uit, waar ook positieve resultaten uitkwamen.

Na overleg met de gemeentelijke crisiscel, wordt iedereen die deelnam aan het kamp wordt gezien als een hoogrisicocontact en moet in thuisquarantaine. Zij worden getest op dag 1 en 7 van de quarantaine. 14 dagen verhoogde waakzaamheid is van toepassing.