In 2018 was het heel druk op TWERK, de sociale werkplaats voor mensen met autisme in Herentals. Maar liefst 5 nieuwe mensen kregen er een job, en er werd ruim 11 ton FairTrade chocolade verwerkt, 15% meer dan in 2017. 35.000 paaseitjes, 100.000 sintfiguurtjes en 3.000 kg pralines gingen de deur uit, en meer dan 80.000 mensen hebben dit jaar geproefd van hun (h)eerlijke chocolade.

TWERK wil ook in 2019 5 nieuwe mensen in dienst nemen. En die hebben goede ruimtes, goede materialen én goede begeleiding nodig. Daarom lanceert TWERK van 12 tot 22 december zijn "Chocolate4Life"-actie in het kader van de Warmste Week. TWERK opent opnieuw een pop-up-shop, doet een oproep tot giften via Facebook en houdt een originele Warmste Tombola. Alles kan je volgen op www.chocolate4life.be.

"We verhuizen onze administratie naar een gloednieuwe ruimte onder ons woonproject TWONEN in de Collegestraat. En de balie ervan richten we nu in tot pop-up-shop, waar iedereen limited editions van onze chocola kan komen kopen. We doen dan altijd 3 EUR bovenop de normale verkoopprijs.

Die 3 EUR gaat rechtstreeks naar ons eigen goede doel: de renovatie van de oude ateliers van TWERK," zegt directeur Bart Michiels. "In 2019 willen we immers nog meer mensen aan TWERK, en daarvoor moeten onze ateliers heringericht worden. Met een vernieuwd atelier en met nieuwe machines kunnen we nog meer mensen gelukkig maken. Met werk, en met chocola, natuurlijk!"

Ook via Facebook

Nieuw dit jaar is dat TWERK ook door Facebook erkend is als goed doel, als een van de eerste in de Kempen. Via www.twerk.be/facebookgift kan iedereen een grote of kleine donatie doen, zijn steun delen en ook vrienden uitnodigen om hetzelfde te doen. Zelfs voor landering was er al 480 EUR gedoneerd, en TWERK hoopt 2.000 EUR te halen.

"Dat is ook nodig," zegt Bart Michiels. "2018 was een goed jaar, maar voorlopig halen we het niet alleen met chocoladeverkoop en -productie. We roepen iedereen op om ons een duwtje in de rug te geven. Ook bedrijven-sponsors zijn altijd welkom."

De warmste tombola

Iets extra leuks is de tombola die TWERK zowel in de pop-up als online organiseert. In de TWERK-ateliers werden 2 kunstwerken met liefde voor het vak gefabriceerd: de Music4Life-vlam in chocola, unieke stukken van elk ruim 1,5 kg. Zowel via de pop-up als online via www.chocolate4life.be kan iedereen een tombolaticket kopen. Na de trekking op 22 december krijgen de gelukkigen de vlam thuisbezorgd.

Een muzikaal extraatje : de CHOCOLATE4LIFE-playlist

Voor die Warmste Week kreeg TWERK een wel heel bijzonder cadeautje: Christophe Lambrecht, StuBru-dj en -stem, was een van de eerste bewoners van het Glazen Huis en trekkers van Music4Life, nu toch al 11 jaar geleden.

Speciaal voor deze actie stelde hij een chocolade-playlist samen met de meest diverse muziek, van Tchaikovsky over the BeeGees via Jacques Brel tot Samson en Gert.

Die playlist kan je beluisteren via spotify en op www.chocolate4life.be. Op die website houdt TWERK ook de teller bij met de ingezamelde steun.

De winkel is elke dag geopend van woensdag 12 en met zaterdag 22 december tussen 10 en 17 uur, zolang de voorraad strekt. Vorig jaar kon TWERK de vraag niet bijhouden, dus wees er snel bij Iedereen welkom in de Collegestraat 12-14!