U bent hier

Chocolaterie Puur neemt haar intrek in voormalige Da Corrado

Geel
26.11.2020 - 16.34u
Door: Mark Jaspers

Het hoekpand aan Lebonstraat en Stationsstraat krijgt een nieuwe invulling. Vanaf 1 maart 2021 kun je er genieten van chocolade en ijsjes van Chocolaterie Puur. Zaakvoerders Steve Helsen en Kaara Huybrechts hoorden van het concessie-aanbod van stad Geel en dienden hun kandidatuur in.

Op 26 oktober wees het college van burgemeester en schepenen de concessie toe aan Chocolaterie Puur. Zo krijgt het Geelse centrum er een aantrekkelijke handelszaak bij.

Stad Geel maakte op 4 augustus de concessie bekend van het handelspand op de hoek van Lebonstraat en Stationsstraat . De voormalige Pizzeria Da Corrado moest vorig jaar noodgedwongen de deuren sluiten toen het gebouw ernstig beschadigd werd door brand.

Op 17 december 2019 kocht de stad het pand met bovenliggend appartement, Lebonstraat 1/Stationsstraat 2 en de naastgelegen bouwvallige woning Lebonstraat 3. De woning is ondertussen afgebroken en wordt aangelegd als groenzone.

Positieve evaluatie van kandidatuur

De jury beoordeelde Chocolaterie Puur BV aan de hand van enkele criteria zoals concept, toegankelijkheid, creativiteit en rendabiliteit. De jury oordeelde positief op het gunnen van de concessie aan Chocolaterie Puur voor 8 jaar en 11 maanden.

Na een grondige renovatie verhuist Chocolaterie Puur op 1 maart van Elsum naar het hoekpand. Ze nemen ook de groenzone in gebruik om er een terras te plaatsen.

Chocolaterie Puur neemt de renovatiekosten van het pand op zich. Enkel eventuele stabiliteitsproblemen, die bij een stabiliteitsstudie kunnen bovenkomen, zijn voor rekening van de stad. De opening is gepland op 1 maart 2021, tenzij COVID-19 roet in het eten gooit. In dat geval mag de chocolaterie van de openingsdatum afwijken.

Wat biedt Chocolaterie Puur aan?

Chocolaterie Puur verkoopt uitsluitend huisbereide producten, gaande van pralines, koekjes en andere chocoladeproducten tot vers schepijs, ijstaarten en ijsdesserten.

Alles bereid met zorg, pure producten en op ambachtelijk wijze in hun chocoladeatelier in Ten Aard. In de nieuwe zaak breiden ze uit en bieden ze ook koffie, thee, frisdrank, cake en andere huisbereide versnaperingen aan. Zowel buiten als binnen is het mogelijk om van de zoete lekkernijen te genieten.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto