Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chris De Ceulaer : 'Multifunctionele lees- en snoezelruimte enorme meerwaarde voor BLO Tongelsbos'

Tongelsbos

Tongelsbos opende feestelijk haar gloednieuwe lees- en snoezelruimte : een sprookjesachtige ruimte in thema 'bos & park'.

'BLO Tongelsbos is een buitengewoon lager onderwijs voor kinderen met gedrags- en/of emotionele problemen, kinderen met leermoeilijkheden en kinderen met autisme', zegt directrice Chris De Ceulaer.

'We werken dus met een zeer kwetsbare doelgroep die meer dan ooit nood heeft aan onderwijs op maat. Hierbij is een krachtige leeromgeving essentieel om te kunnen ontplooien en bovenal zichzelf te kunnen zijn. Daarom willen we blijven streven naar een schoolomgeving waar rust en ontspanning centraal staan om zo onze leerlingen echt álle mogelijke leerkansen te bieden.

Multifunctionele lees- en snoezelruimte

Omdat er tot voor kort gebrek was aan ruimte, hebben we nog nooit eerder een lees- en/of snoezelruimte kunnen installeren op onze school.
Onze 'schoolbibliotheek' bestond uit drie kasten die, eveneens door gebrek aan ruimte, in de refter stonden.

Een rustige, fijne plaats om te lezen was er dus niet. Omdat een leesruimte zowel het leesplezier als de leesvaardigheid van leerlingen stimuleert, is dit uiteraard een enorme meerwaarde voor onze school.

We investeerden in duurzame materialen om een ruimte te creëren waar lezen een plezier wordt. Dezelfde ruimte stellen we open voor leerlingen die nood hebben aan rust. Snoezelen is een kalmerende activiteit die door het prikkelen van de zintuigen het uiten van emoties en gevoelens bevordert.

Sponsoring

De inrichting van dergelijk project vergt aanzienlijke financiële middelen die wij niet voorhanden hadden. Daarom hebben we subsidies aangevraagd en gingen we aankloppen bij zelfstandigen uit de buurt die ons met bijdragen, variërend van 25 tot 500, wilden steunen. Uiteindelijk hebben we ons einddoel gehaald en konden we onze multifunctionele ruimte inrichten met een budget van 10.000', besluit Chris De Ceulaer.  Foto's Lise Theys /v. NNieuws.

Tongelsbos

Deel dit artikel