Chris Van Doorslaer, de CEO van het Turnhoutse speelkaartenconcern Cartamundi, is door de lezers van het blad Trends en een jury verkozen tot Manager van het Jaar 2015. De 54-jarige Van Doorslaer volgt in de erelijst in de voetsporen van Luc Tack, CEO van Picanol en co-CEO van Tessenderlo.

Van Doorselaer verzilvert zijn vijfde nominatie en is zo de 31e Trends Manager van het Jaar. "De jury prijst Chris Van Doorslaer voor zijn niet-aflatende inspanningen in de voorbije twee decennia om Cartamundi, een puur Vlaamse familiale joint venture, uit te bouwen tot een duurzaam succesvolle wereldspeler en marktleider in de niche van speelkaarten", motiveert juryvoorzitter Luc Vandewalle de keuze.

"Cartamundi heeft onder leiding van Chris Van Doorslaer vooral in de Verenigde Staten een knap parcours afgelegd. Bovendien is Cartamundi er in 2015 in geslaagd om met de acquisitie van twee fabrieken van de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro een transformerende overname te doen", aldus Vandewalle. Dankzij die deal is Cartamundi nu ook wereldmarktleider in de productie van bordspellen als Monopoly en Cluedo.

Verheugd

Van Doorslaer, die Cartamundi leidt sinds april 1997, reageerde verheugd op zijn bekroning. De Oost-Vlaming beseft dat de explosieve groei in de VS voor de jury ditmaal een doorslaggevend argument was.

"Door die overname krijgen we er 500 mensen bij, zodat we nu ruim 2100 medewerkers hebben. Bovendien steeg de omzet in 2015 met een kwart, en zal die dit jaar met een derde groeien tot 340 miljoen euro. Dat betekent alles samen een omzetverdubbeling in amper drie jaar."

"Onze droom is de naam Cartamundi waar te maken", gaat Van Doorslaer verder. "Sharing the magic of playing together. Wij geloven er sterk in dat we mensen moeten samenbrengen rond de tafel om kwalitatieve tijd met elkaar door te brengen."(trends)