U bent hier

Christiane Beerlandt over gezond en gelukkig leven

Herentals
26.11.2014 - 13.46u
Door: Wim De Bie

De populaire levensfilosofe Christiane Beerlandt (59), die lezingen geeft in heel de wereld, komt op dinsdag 2 december terug naar haar roots in Herentals. Ze komt er vertellen over de dieperliggende oorzaken van fysische kwalen en biedt oplossingen naar een gezonder en gelukkiger leven.

Christiane Beerlandt, die al vroeg ontdekte dat ze veel empathisch inzicht had in verdriet, ellende en ziektes, groeide op en liep school in Herentals. “Mijn ouderlijk huis stond in de Kerkstraat, naast wat nu de horecazaak De Engel is”, vertelt ze. “Ik heb het altijd een heel aangename stad gevonden.” Het is dan ook met een blij hart dat Christiane, die met haar levensgezel uitweek naar de Vlaamse Ardennen, naar het Gildenhuis komt voor een lezing. Het is eens wat anders dan Canada, Zwitserland, Duitsland of Frankrijk, waar ze ook overal te gast is. Haar boeken, vooral haar klassieker “De Sleutel tot Zelf-Bevrijding. Encyclopedie van de psychosomatiek”, zijn meermaals vertaald.

“Ik voelde al vroeg dat ik intuïtief raad kon geven aan mensen met mentale en fysieke problemen”, aldus Christiane. “Voor 'De Sleutel tot Zelf-Bevrijding' lijstte ik 1.300 ziektes op waarin ik me allemaal kan inleven. Ik ga op zoek naar de diepere oorzaken en reik oplossingen aan om de kwalen te vermijden of te genezen. Je kunt de psyche en het lichaam niet scheiden.

Een voorbeeld? Kanker is vaak een gevolg van jezelf vergeten, opofferen, inhouden, opkroppen, verdrietig zijn. Een hartkwaal wijst dan weer vaak op autoriteit boven je, op stress. Een goeie remedie is weer vertrouwen in jezelf krijgen. Naast de klassieke medische aanpak, natuurlijk. Ik verwerp die niet. Mijn levensgezel is trouwens zelf arts.

Ik beschouw mijn inzichten als aanvullend. Maar ze zijn wel nodig om fundamenteel te genezen. We moeten ons bewust worden van de diepere oorzaken van onze problemen. En weten dat niks zomaar gebeurt. Ik help graag mensen inzicht te geven in hun problemen en oplossingen te bieden naar fundamentele genezing.”

Christiane spreekt in Atelier Kreatief in het Het Gildenhuis in Herentals (Grote Markt 25) op dinsdag 2 december om 20 uur. Inkom: 15 euro. Info: 054 41 41 42 of info@christianebeerlandt.com

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto