U bent hier

Christophe Lambrecht 'God Only Knows' (2)

Herentals | Vlaanderen
11.05.2019 - 22.01u
Door: Herman Gezelle

'In de imposante eventhal van Golfclub Witbos weerklinkt 'God Only Knows' The Beach Boys. Eén van de favourites van Christophe.

Z'n hoofdtelefoon ligt op de kist. Z'n warme glimlach op de foto heet je welkom, zo van : 'Hej maat, hoe gaat dat dare?' Mama Nicole zegt bij de knuffel 'Hej Guy, de Studio Halo-leermeester'.

De twee Herentalse broers Tom en Hans Van Dyck vertellen over de vriendschap tijdens hun jeugdjaren. Lambrecht woonde toen in de Parklaan Grobbendonk. De broers gingen er vaak spelen als 8-9-jarigen en later.

1.100 vrienden, collega's applaudisseren

Aan de hand van oude cassettes van Studio Halo uit midden jaren 80 laat Tom horen dat zijn goede vriend als prille tiener al duidelijk gebeten was door het radiovirus.

Christophe live op antenne met aan- en afkondiging van een nummer van Louis Neefs, en enkele bekende Halo-stationcalls, klinken door de hal. Ze maken de retrostap met Christophe compleet. 34 jaar terug in de tijd naar de 15-jarige radiovirtuoos. Er klinkt opnieuw luid applaus.

Halo betekent 'stralenkrans of lichtkring rond (het hoofd van) een figuur in de kunsten'. Dat was ook de marketingnaam en de achterliggende betekenis van deze 'Herentalse Alternatieve Lokale Omroep'. Christophe heeft die warme 'radio-halo' altijd met zich meegedragen.

Vader Felix laat een indringende tekst vol levenswijsheid door naaste familie en vriend Jan Dams voorlezen.  De hal krijgt een prachtig StuBru vid-overzicht van Christophe-in-actie uit de afgelopen 20 jaar te bewonderen. 

Erik Satie - Gymnopédies weerklinkt. Puur, magie. Intens.

Joost Zweegers (Novastar) brengt met een akoestische 'God Only Knows' van The Beach Boys een extra emotioneel eerbetoon.  

1.100 tranen voor Christophe.

God Only Knows - The Beach Boys

'If you should ever leave me

Though life would still go on, believe me
The world could show nothing to me
So what good would living do me
God only knows what I'd be without you.'

Noorderwijk is vandaag voor een dag het centrum van het Vlaamse radio- en medialand. Een subliem eerbetoon voor dé warmste radioheld uit Neteland.

Dat Christophe in z'n eentje de afgelopen 30 jaar radioland op sleeptouw heeft kunnen nemen, is vanaf vandaag een historisch feit, zonder weerga.

Neteland is fier op je. Eeuwig + eeuwig.'

Guy Verellen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto