U bent hier

Ciné Leemans opent donderdagavond met Ventoux

Olen
04.08.2016 - 14.11u
Door: Peter Caers

Ciné Leemans: openluchtcinema op zomeravonden

Ook deze zomer zorgt de vzw Keizer Karel voor een portie filmplezier in de avondschemering. De tuin van het sociaal huis verandert dan in een gratis openluchtcinema. Programmatie (deuren open vanaf 21.30 uur, begin film om 22.00 uur):

Donderdag 4 augustus: Ventoux

Ventoux vertelt het verhaal van vier vrienden die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen, zoals ze dat dertig jaar geleden ook al hebben gedaan. Het is een vrolijke fietstocht, tot jeugdvriendin Laura ten tonele verschijnt en de ‘spoken’ zich aandienen. Wim Opbrouck schittert in deze komedie met een vleugje weemoed.

Donderdag 11 augustus: Still Alice

De getalenteerde Alice, professor in de taalkunde, krijgt een harde diagnose: Alzheimer. Wat begon met enkele ontglippende woorden tijdens een lezing wordt een emotionele reis met het gezin en de omgeving van Alice. Julianne Moore won een Oscar voor haar vertolking in deze film. (in samenwerking met het sociaal huis, in het kader van dementievriendelijke gemeente)

Donderdag 18 augustus: Youth

Youth is een film over twee oude vrienden die op vakantie zijn in de Alpen en terugblikken op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur. (in samenwerking met MOOOV en de Noord-Zuidraad).

Donderdag 25 augustus: Le tout nouveau testament

God leeft met zijn echtgenote en tienjarige dochter Ea in Brussel. Hij bezorgt met een sadistisch genoegen van achter zijn computer de mensen allerlei soorten groot en klein leed. Op een dag verveelt Ea zich en besluit ze Gods computer te hacken. Deze parel van een film werd geregisseerd door Jacco Van Dormael, met in de hoofdrol Catherine Deneuve en Benoît Poelvoorde.

Praktisch: · tuin sociaal huis, Lichtaartseweg 9; · gratis toegang; · Net zoals de voorbije jaren zorgen plaatselijke verenigingen voor een hapje en een drankje aan zachte prijzen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto