Op zondag 28 september opent cc ’t Schaliken het seizoen met een groot feest. U kunt vanaf 14 uur genieten van muziek, circus, humor, straattheater … op het buitenplein, in de schouwburg en op de Grote Markt. Het Openingsfeest staat in het teken van circus omdat er tijdens dit seizoen een aantal circusvoorstellingen op het programma staan. Cc ‘t Schaliken geeft bezoekers van het Openingsfeest ook de kans om te genieten van een exclusieve actie.

Bezoekers kunnen tijdens het Openingsfeest, van 14 tot 17 uur, genieten van een exclusief ticketvoordeel voor de familievoorstellingen van Circus Katoen (19/10/2014), Okdidok (6/2/2015) en Compagnie Jagat Mata (20/3/2015). Als u hiervoor twee tickets koopt, krijgt u het derde en goedkoopste ticket er gratis bij voor een van deze voorstellingen.

Op de Grote Markt kunt u twee keer genieten van een circusvoorstelling van Paki Paya. Op het Gentse straattheaterfestival MiramirO 2013 won Paki Paya de hoofdprijs.

Verder brengt Krijmfresj magie, jongleren, steltenlopen en vuurspuwen op het buitenplein. In de schouwburg zult u verwonderd staan welke kunsten de acrobaten van Les Cliquets kunnen uitvoeren met een touw. De muziekgroep Monkeys & Mermaids Orchestra zullen u, eveneens in deze zaal, met hun hemelse klanken in een andere wereld brengen.

Playmobiel speelt de leukste deuntjes en neemt u op sleeptouw doorheen het cultuurcentrum.

De Herentalse circusschool Locorotondo, plaatst een hoop circusmateriaal op de Grote Markt. Jong en oud kunnen eenwieleren, jongleren, met de diabolo werpen, en zoveel meer. Een lesgever van Locorotondo zal de jonge circusartiesten in spe begeleiden. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op het circusspringkasteel.

Ten slotte krijgen de kinderen een leuk aandenken mee van de ballonplooier. Of ze laten hun gezicht mooi beschilderen door de grimeuses.

Bij slecht weer vindt het feest in de foyer plaats. Alle optredens zijn gratis.

PROGRAMMA

Paki Paya – Shake Shake Shake

Op de Grote Markt om 14 en 17 uur

Duur: 50 minuten

Shake Shake Shake toont u de zoektocht van latin lover Tony naar zijn ideale partner. Die vindt hij vrij snel als hij de straat optrekt. Zijn nieuwbakken vrouw sleept hij mee in een mix van theater en luchtacrobatie, humor en sensationele circuskunsten.

Acrobatische stunts, bakken humor en verleidelijke, sexy dansjes maken van Shake Shake Shake een hoogstaande circusvoorstelling. Op het Gentse straattheaterfestival MiramirO 2013 riep de jury Paki Paya als winnaar uit.

Playmobiel

Op de Grote Markt en het buitenplein om 14, 15 en 16 uur

Duur: 30 minuten

Playmobiel is stijlvol en lawaaierig, maar vooral zeer amusant. Dit kleurrijke vijftal brengt gestructureerde lol, een verrassend repertoire, populaire covers, het sentimentele levenslied, stomende partykrakers en exotische klanken.

Het streefdoel van Playmobiel is om het publiek zo actief mogelijk in de act te betrekken. Meestal stellen ze al snel vast dat ze het zelf misschien toch wel beter kunnen …

Krijmfresj - La catastrophe du lapin

Op het buitenplein om 14.30, 15.30 en 16.30 uur

Duur: 30 minuten

Met La catastrophe du lapin werken steltenloper Peter Gusta en Belgisch kampioen jongleren Stefan Paridaen voor het eerst samen. De artiesten brengen een voorstelling met magie, jongleren, steltenlopen, vuurspuwen, … en vooral veel humor.

Een lange man komt toevallig een ambitieuze jongleur tegen. Samen storten ze zich in een gekke wereld vol dansende kegels, een mysterieuze koffer, blije balletjes en een swingende appel. Maar wat loopt dat verdwaalde konijn daar te doen? En hoe ver kunnen vlammen reiken?

Monkeys & Mermaids Orchestra

In de schouwburg om 15 en 16 uur

Duur: 30 minuten

Monkeys & Mermaids Orchestra is een nieuw ensemble dat klassieke muziek met zachte pop vermengt. De zang en het pianospel van singer-songwriter Anne Marie Honggokoesoemo komt tot leven door een ongewone bezetting.

Anne Marie schrijft en componeert over de liefde in de breedste betekenis. In haar muziek staan schoonheid en harmonie centraal. Laat u naar een andere wereld brengen door deze hemelse klanken.

Bart Borremans (gitaar, bas, ukulele), Els Van Laethem (zang, percussie, vedel), Herlinde Verheyden (cello, zang) en Anne Marie Honggokoesoemo (zang, piano).

Les Cliquets - Équilibre(s) sur corde

In de schouwburg om 15.30 en 16.30 uur

Duur: 20 minuten

Stappen, klimmen, zich vastgrijpen, zich overtreffen, elkaar verdringen. Twee, verenigd, in elkaar verstrengeld, zich loswringend, …

Nadege en Enrico dansen samen op een slappe, verticale koord. De twee acrobaten delen samen één touw en bewegen zich binnen die beperkte ruimte samen én apart. Ze brengen een poëtische voorstelling tussen hemel en aarde.

Circusinitiatie, ballonnenpret en grime

Op het buitenplein

Doorlopend

De Herentalse circusschool Locorotondo, plaatst een hoop circusmateriaal op de Grote Markt. Jong en oud kunnen eenwieleren, jongleren, met de diabolo werpen, en zoveel meer. Een lesgever van Locorotondo zal de jonge circusartiesten in spe begeleiden. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op het circusspringkasteel.

Gekke Jorre en Meneer Stoffel maken van ballonnen echte kunstwerkjes. Beiden zijn geniaal gek en een unicum in animatieland.

Wally en Tiny zorgen ervoor dat de kleinsten hun grimetafel met een leuk snoetje verlaten. De grimeuses toveren hen om in een woeste tijger, een mooie prinses of een grappige clown.