In de Sint-Martinusparochie in Olen-Centrum wordt een inzamelactie gehouden. Een eerste lading hulpgoederen staat inmiddels klaar voor verzending.

Van overal

Bouwel, Eindhout, Heist-op-den-Berg, Herentals, Noorderwijk, Westmeerbeek,... en Olen uiteraard.

'Vanuit verschillende gemeenten kwamen mensen al pakketten brengen. Inmiddels zijn er al honderden kilo's aan goederen verzameld', zegt Cis Marinus, diaken.

'Een eerste lading werd door leden van het parochieteam in orde gebracht voor verzending. Dat betekent: grondig sorteren, stevig verpakken in kartonnen dozen en die dozen labelen met een aangepaste sticker in drie talen (Engels, Oekraïens, Nederlands).

De goederen worden geklasseerd in drie categorieën:
- medisch materiaal
- hygiënische producten
- voedingswaren
Alle goederen en giften zijn bestemd voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne én voor mensen in onze buurt die het financiëel moeilijk hebben.

Inzameling

De Sint-Martinuskerk zal nog zeker tot Pasen elke dag open zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur. Er is telkens een permanentie voorzien door leden van het parochieteam en door vormselcatechisten.

Je kan tijdens die uren in de kerk terecht met:
- levensmiddelen: koffie, thee, pasta, rijst, confituur, choco, mayo, ketchup, mosterd, groenten/fruit in blik of glas, tomatenpuree;
- verzorgingsproducten: zeep, douchegel, shampoo, tandpasta, maandverband, tampons, pampers, waspoeder;
- medisch materiaal.

Andere producten worden niet aanvaard. Dus geen kledij, dekens, speelgoed,...

Deze inzameling werd georganiseerd in overleg met de Kapucijnengemeenschap van Antwerpen. Financiële steun is welkom op het bankrekeningnummer BE27 0015 0982 2073 van parochie Sint-Martinus-Olen.

Hartverwarmend

Diaken Cis Marinus: "Het is hartverwarmend om te zien hoe groot de solidariteit is. Opvallend is dat heel wat mensen naar de supermarkt gaan, een volle zak producten kopen en die naar onze kerk brengen.

Opvallend is ook dat er bijzonder weinig bij is dat onbruikbaar is. Men heeft duidelijk weet van wat we nodig hebben."

Kruisjeshek

Naast de deur van de kerk staat het inmiddels gekende 'kruisjeshek'. Vorig jaar hing daarop een banner met het opschrift: 'Het kruis is niet het einde. PASEN: alles komt goed'.

Die werd dit jaar vervangen door een andere, met de tekst: 'Solidair met het lijden in Oekraïne en elders'. Het parochieteam doet nog steeds een oproep om een zelfgemaakt kruisje te komen ophangen aan het hek, als een symbool van solidariteit en van hoop.'