U bent hier

City Kickx & More in Turnhout

Kempen regio
16.04.2015 - 14.09u
Door: Franky Van Leeuwen

Op zaterdag 2 mei organiseren de laatstejaarsstudenten Lichamelijke op-voeding van Thomas More in Turnhout de zevende editie van City kickx & More. Voor dit outdoor- en sportevenement wordt de Grote Markt van Turnhout omge-toverd tot een heuse Urban Sports terrein. Sportievelingen, avonturiers en nieuwsgierigen kunnen er terecht voor tal van spectaculaire uitdagingen. Nu zaterdag 18 april maken de studenten promotie voor hun event met om 14.30 uur een spectaculaire uitdaging van het publiek.

City Kickx & More is een initiatief van de laatstejaarsstudenten Lichamelijke opvoeding – bewegingsrecreatie met als optie Outdoor & Event. In hun Urban Sports hebben ze voor iedereen een uitdaging klaar staan: "Urban Extreme" voor de grote durvers, met twee deathrides, een pamperpaal, BMX,... en "Urban Kids" voor de kleine waaghalzen, met springkastelen, een grimeerstand, een behendigheidsparcours,...

Urban Extreme voor de grote "durvers"
Urban Extreme is de plek voor grensverleggende activiteiten en uitdagende spelen voor jong en oud. Blikvangers zijn twee grote deathrides, eentje vertrekt vanuit de Sint-Pieterskerk, een tweede vanuit het stadhuis. De deathride vanuit de Sint-Pieterskerk gaat gepaard met een tocht langs de trappen van de kerk. Onderweg kom je de beiaardier tegen.

Bovenaan word je beloond met een adembenemend uitzicht. Als je daarvan genoten hebt, word je veilig naar het vertrek van de deathride geloodst en ben je klaar voor de snelle weg naar beneden.


Op de Grote Markt vind je ook een pamperpaal van negen meter hoog. Het is de bedoe-ling om tegen die paal naar omhoog te klimmen, bovenaan je evenwicht te vinden en tenslotte naar een doelwit te springen. Spannend, zelfs wat angstaanjagend, maar 100% veilig.

En wat dacht je van een krachtmeting met een terreinwagen? Wie erin slaagt om op een zo kort mogelijke tijd een terreinwagen van KIA over een bepaalde afstand verder te trekken, mag zich terecht de City Kickx Krachtpatser noemen.

Urban Kids voor de kleine waaghalzen
In een land vol uitdagingen kunnen de kleinere speelvogels (-12 jaar) spelen en zich vol-ledig laten gaan op verschillende springkastelen. Er is ook een grimeerstand waar de kin-deren zich kunnen laten schminken in hun favoriete dier.

Het behendigheidsparcours bo-ven de fontein daagt de kinderen uit om hun vaardigheden boven te halen zodat dat ze op een droge en leuke manier aan de overkant geraken. Dit alles op maat van kinderen en begeleid door gemotiveerde monitoren (eerste- en tweedejaars studenten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie). Kortom, een garantie aan sport- en kijkplezier!!
Tarieven

● Voorverkoop kaart = 5 euro
● Kaart aan de kassa = 6 euro
● Groepskorting (+15 personen) = 3 euro per persoon.
● Kaarten in voorverkoop (5 euro) bij studenten Thomas More Turnhout, Toerisme & Uit Turnhout en op de studentendienst op Campus Blairon te Turnhout.

Promotiestunt
Op zaterdag 18 april maken de studenten om 14u30 op de Grote markt in Turnhout promotie voor de City Kickx – Urban Sports. Zij verassen jullie met een rappel stunt en dagen jullie uit bij Archery Tag. Ook voor de stoere binken is er een uitdaging. Wie zich wil meten met een KIA-terreinwagen, kan dat doen.


Praktisch

• Zaterdag 18 april: Promotie op de Grote Markt van Turnhout vanaf 14u30.
Rappel, tag archery & stoere binken vs Kia Terreinwagen.

• Zaterdag 2 mei: City Kickx Urban Sports op de Grote Markt van Turnhout
van 14u30 tot 20u00
Urban Extreme voor de grote "durvers"
Urban Kids voor de kleine waaghalzen

• Alle info en foto's:

http://www.citykickx.be/

https://www.facebook.com/CityKickxMore

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto