Clamotte Rock maakte eerder al een extra festivaldag bekend naar aanleiding van hun 25ste jubileumeditie.

Deze is vanwege het C-woord in 2021 niet kunnen doorgaan, waardoor de verjaardagseditie werd doorgeschoven naar 26-27-28 mei 2022.

Met trots kondigt de organisatie nu de line up aan voor die extra feestdag op donderdag 26 mei.

De Kreuners zijn top-of-the-bill die dag. Na jaren bovenaan het verlanglijstje te staan, komen de heren eindelijk naar Clamotte Rock. Met optredens in hun beginjaren in muziektempel De Lux en Walter Grootaers die even in het stoetersdorp heeft gewoond, is de link met Herenthout en De Kreuners gemakkelijk te leggen.

Op Clamotte Rock wordt het weer genieten van al hun grootste hits ('Layla', 'Ik Wil Je', 'Maak Me Wakker', 'Verliefd Op Chris Lomme', 'Nee Oh Nee',...) gecombineerd met handgeplukte en zorgvuldig opgeblonken parels uit hun enorme repertoire.

De avond wordt, zoals eerder al aangekondigd, op gang geduwd met het concert 150 Jaar De Koninklijke Fanfare Sint-Pieter Herenthout, die voor de gelegenheid de Belgische punkrock helden van The Priceduifkes mee op het podium nemen.

"Dat wordt ongetwijfeld een niet te missen unicum", aldus programmator Bert Schallenbergh. Om de avond in stijl af te sluiten, trekt Discobaar A Moeder hun beste platen uit de platenkast.

Na twee jaar het slot op de event sector, zien ze bij Clamotte Rock het jaar 2022 rooskleuriger in. "We horen meer en meer positieve signalen voor de festivalzomer", zegt woordvoerder Sander Ooms. "Zelfs de virologen laten zich tegenwoordig weer hoopgevend horen.

We hopen dat met de Corona barometer het einde nu echt in zicht is en mocht het nodig zijn, nemen we alle maatregelen om het festival veilig te laten plaatsvinden. The show must go on!"

Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.clamotterock.be . Iedereen die in 2020 of 2021 een combi ticket had gekocht, zal nog een apart ticket moeten kopen voor de extra festivaldag op donderdag.

Clamotte Rock
26-27-28 mei 2022
Herenthout, België
Tickets €20 (donderdag), €20 (vrijdag), €30 (zaterdag), €40 (combi vrijdag-zaterdag), €60 (25 Years combi donderdag-vrijdag-zaterdag)

Line up:

26/05/2022: De Kreuners, Discobaar A Moeder, 150 Jaar K.F. Sint-Pieter feat. The Priceduifkes

27/05/2022: Bart Peeters, The Chalkheads + more tba

28/05/2022: Wolfmother, Glints, Dr Lektroluv, Sloper, Crooked Steps, The Darkraver, Dj Jan, Superstyling, Hypesquad + more tba.