Zestien jaar... Zo jong of zo oud is Clamotte Rock ondertussen. Kleintjes worden stillaan groot.Misschien kent u ons nog van toen we Hooifeesten heetten? Twee jaar geleden herdoopten we het festival tot Clamotte Rock.

Een eerbetoon aan onze overleden festivalmoeder Lieve Van Herck.
 
We zijn trouwens verhuisd! Clamotte Rock zocht een locatie weg van die drukke en gevaarlijke Bouwelse Steenweg. Boven de wei trok afgelopen jaar helaas een donkere wolk. Een dramatisch ongeluk ontnam ons bezieler en ere-voorzitter Stijn Verstappen. We vieren door voor Stijn. Elke editie zal er voortaan eentje zijn voor onze beste vriend!
 
Ons nieuw adres op de hoek Oosterhoven – Heikant is een prachtlocatie. Prachtig omringd door groen, pakken veiliger dus en de weide ligt ook hoger. Gegarandeerd droge voetjes dus als het zou regenen. (Wat het trouwens niet zal doen! En mocht de weerman zich toch niet aan zijn belofte houden, dan staat u lekker droog in onze megagrote tent.)
 
Maar daar gaat het allemaal niet om! Clamotte Rock draait om muziek!
 
En daar beginnen we deze editie voor het eerst op vrijdag al mee. Met PIE P. KLEIN uit Heist op den Berg vragen we één van onze allereerste artiesten terug. Ondertusen zijn de bandleden grote jongens en vonden ze met kleinpunk (kleinkunst, punk en ska) hun eigen aparte genre uit.
 
Jos Smos, Zjuul Krapuul en Stef Bef oftwel KATASTROOF voorstellen hoeft niet meer. Al 36 jaar de meest marginale en rebelse groep uit de Vlaamse showbizz. Het Antwerpse trio bracht pas een nieuw album uit vol duetten met Kommil Foo, An Nelissen, Sam Gooris en... Pie P. Klein! De wereld is... komt ie... piepklein!
 
Als klap op de vuuwerkpijl sluit SONS OF LIOTH de avond af, met een weergaloze metal-show. Over the top, los er op!
 
Het zwaartepunt van het weekend ligt op zaterdag 11 mei. Onze affiche is een muzikale snoepwinkel. Kom proeven van een lekkere mix van rock, punk, ska, techno, rock ’n roll, dubstep, ambiance,... Kortom een uiteenlopende line-up verspreid over het hoofdpodium in de festivaltent en de unieke dj-toren op de festivalweide.
 
Blikvangers op de affiche zijn BUSCEMI Ft. Squadra Bossa, GRUPPO SPORTIVO (toffe tip: deze Nederlandse band passeerde dertig jaar geleden in de legendarische Herenthoutse concertzaal Lux, in hetzelfde jaar als The Cure en Dire Straits.

Voor niet-Herenthoutenaren: écht!), THE ODDWORD, KREMA KAWA en THE SHA LALEE'S. Clamotte Rock gaat talent zoeken waar het zit. Ook als dat de andere kant van de wereld is. Dus verwelkomen we deze editie bands uit Australië en Mexico.